Krotkie pytanie czy glowica z TDI siada na blok z D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Krotkie pytanie czy glowica z TDI siada na blok z D
Mam okazje kupic glowice z TDI taniooo , pytam czy glowica siada na blok z D , roznice w tlokach wtryskach itp niesistotnie. Generalnie chodzi o to czy kanaly sie pokrywaja itp.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Forum Master
- Kontakt:
Silnik to 1.6D mam do niego glowice z 1.9 po rozwiertach polerowaniach planowaniu innych ulepszeniach, wyminiam sowja z 1.6 nie dlatego ze ma jakas wade czy cos tyko dlatego z ze 1.9 ma duzo wieksze zawory, a o TDI pytam bo moze by zrobic bezposredni wtrysk, a nie posredni jak maja stare diesle, w sumie myslalem ze org. glowe przerobic ale zbawy jest za duzo, doprezania, wymiana koncowek i inne, szkoda zachodu.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
przede wszystkim to bys sprecyzowal z jakiego dokladnie 1.9 masz glowice
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 11:03 pm ]
jesli to jest glowica 1z/afn to mysle, ze podejdzie, ale bardziej sie martw skad wezmiesz tloki z komora spalania do bezposredniego wtrysku? bo w 1.6td masz maly sworzen tlokowy... tlok z tdi na 100% nie podejdzie, nie wiem jak sdi i tym podobne, musialbys sobie poszukac
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 11:03 pm ]
nieprawdadawid018 pisze:na 99% nie pasuje.nawet ze zwykłego 1,9 td chyba też nie pasuje.
jesli to jest glowica 1z/afn to mysle, ze podejdzie, ale bardziej sie martw skad wezmiesz tloki z komora spalania do bezposredniego wtrysku? bo w 1.6td masz maly sworzen tlokowy... tlok z tdi na 100% nie podejdzie, nie wiem jak sdi i tym podobne, musialbys sobie poszukac
Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2008 23:04 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.