Uszkodzony zawór odcinający
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzony zawór odcinający
Witam, w jednym z moich wcześniejszych tematów pisałem, że mam dziwne objawy przy zapalaniu i auto ma muła. Dzisiaj na kompie wykazało, że mam uszkodzony mechanicznie zawór odcinający dopływ paliwa N 109.
Teraz nie wiem czy dać cały nastawnik do regeneracji ( 400zł ) czy poprostu próbować samemu wymienić ten zawór.
Teraz nie wiem czy dać cały nastawnik do regeneracji ( 400zł ) czy poprostu próbować samemu wymienić ten zawór.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
elvisPSE, o masz a co ma wspolnego zawor n109 z nastawnikiem??
zawor n109 masz obok nastawnika i jest on niezalezny. mozna go wymienic bez rozbierania nastawnika
zawor n109 masz obok nastawnika i jest on niezalezny. mozna go wymienic bez rozbierania nastawnika
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Myślę czy dać nastawnik do regeneracji bo elektryk mi tak powiedzial, że ma dobrego fachowca na pompy. Dzwonił do niego przy mnie, opowiedział mu co i jak jest ze samochodem, że zawór wyskoczył na kompie, a fachowiec mu odpowiedział że góra pompy szwankuje i robi takie coś za 400 zł. Tylko też dla mnie jest to troche dziwne,skoro tylko na kompie wyskoczyło uszkodzenie mechaniczne zaworu odcinającego paliwo.....
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
elvisPSE, daruj sobie tego mechanika, wyjmij zawor odcinajacy paliwo i go przeczysc a potem sprawdz czy dziala, jesli nie dzial to go wymien
a jak chcesz robic cos z nastawnikiem to wal do mnie i bedziesz mial taniej i pewniej
a jak chcesz robic cos z nastawnikiem to wal do mnie i bedziesz mial taniej i pewniej
no i klapa, wymieniłem zawór N109 odcinający dopływ paliwa na pompie,wczoraj wymieniłem czujnik temperatury i nadal nie ma poprawy. Trzeba bedzie dać do regeneracji nastawnik. Tylko myśle czemu po odłączeniu czujnika temperatury auto normalnie odpala, ale i tak jest zmulone.
No nic w czwartek jedzie do fachowca, chyba że do tego czasu ktos mi rzuci jakis pomysł.
No nic w czwartek jedzie do fachowca, chyba że do tego czasu ktos mi rzuci jakis pomysł.
elvisPSE, Ty żartujesz co ma do tego nastawnik jedź do normalnego mechanika , a nie takiego co naciąga na kase ... trzeba auto z vagować , a nie od razy nastawnik czyścić
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 23:05 ]
poza tym sprawdź okablowanie i czy styki nie pośniedziały
wymieniłeś na nowyelvisPSE pisze:wymieniłem zawór N109 odcinający dopływ paliwa na pompie
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 23:05 ]
poza tym sprawdź okablowanie i czy styki nie pośniedziały
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
elvisPSE, dokladnie tak jak mowi Damcio nie wpedzaj sie sam w koszty
a moze masz dawke do dupy ustawiona? jaka masz dawke w grupie 001 pozycja 02 na cieplym silniku (min 80st)??
a moze masz dawke do dupy ustawiona? jaka masz dawke w grupie 001 pozycja 02 na cieplym silniku (min 80st)??
A dawka może sie sama przestawić? Bo cały czas dobrze było. Ale przez telefon nie wydawało mi sie żeby mechanik chciał mnie wpedzic w koszty, sam powiedział ze troche dziwne objawy jak na nastawnik.
W sklepie jak kupowałem czujnik temperatury to koleś mi dał z niebieska opaską , ja mialem z zółtą, może w tym jest problem, bo jak mówiłem wcześniej po odłączeniu go auto odpala normalnie,ale nadal nie idzie jak powinien.
W sklepie jak kupowałem czujnik temperatury to koleś mi dał z niebieska opaską , ja mialem z zółtą, może w tym jest problem, bo jak mówiłem wcześniej po odłączeniu go auto odpala normalnie,ale nadal nie idzie jak powinien.
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
elvisPSE, porzadna diagnostyka i bedzie wiadomo co mu jest
przez diagnostyke rozumiem sprawdzenie grup pomiarowych na postoju i podczas jazdy a nie tylko zczytanie bledow
przez diagnostyke rozumiem sprawdzenie grup pomiarowych na postoju i podczas jazdy a nie tylko zczytanie bledow