[T4 TD] jaka turbo spręzarka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam!
mam pytanie posiadam T4 1.9 TD z 95 nie wiem jakie jest dokładne oznaczenie silnika wiem tylko tyle ze ma 50kW.
chciałbym podnieść ciśnienie doładowanie i teraz moje pytanie czy jest możliwość w tej sprężarce w jakis podkrecenia ciśnienia doładowania,czy muszę zmienić na wie kasza,jak tak to na jaka.
i jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie posiadam obrotomierza czy mogę go sam zamontowac a dokładnie czy przy silniku jest miejce do podpiecia linki czy jak to tam jest zrobione
z góry wielkie dzieki za chęci wyjsnienia
mam pytanie posiadam T4 1.9 TD z 95 nie wiem jakie jest dokładne oznaczenie silnika wiem tylko tyle ze ma 50kW.
chciałbym podnieść ciśnienie doładowanie i teraz moje pytanie czy jest możliwość w tej sprężarce w jakis podkrecenia ciśnienia doładowania,czy muszę zmienić na wie kasza,jak tak to na jaka.
i jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie posiadam obrotomierza czy mogę go sam zamontowac a dokładnie czy przy silniku jest miejce do podpiecia linki czy jak to tam jest zrobione
z góry wielkie dzieki za chęci wyjsnienia
,
T4 Transporter 1.9L TD silnik ABL 93-96 turbo TB0254 i inne
Pompa w T4 jest eko
T4 Transporter 1.9L TD silnik ABL 95- turbo GT1544MIRO-PREZES pisze:mam pytanie posiadam T4 1.9 TD z 95 nie wiem jakie jest dokładne oznaczenie silnika wiem tylko tyle ze ma 50kW.
T4 Transporter 1.9L TD silnik ABL 93-96 turbo TB0254 i inne
można + zegar żeby nie przesadzić , no i podlać paliwaMIRO-PREZES pisze:chciałbym podnieść ciśnienie doładowanie i teraz moje pytanie czy jest możliwość w tej sprężarce
można do alternatora styk WMIRO-PREZES pisze:i jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie posiadam obrotomierza czy mogę go sam zamontowac a dokładnie czy przy silniku jest miejce do podpiecia linki czy jak to tam jest zrobione
Pompa w T4 jest eko
Ostatnio zmieniony ndz cze 08, 2008 09:31 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
to zależy od uszczelki na ile pozwoli ale 1 bar to powinno być ok , ale można i więcejMIRO-PREZES pisze:a do jakiej max wartości mogę podkręcić ciśnienie tak zęby nic nie rozerwało w silniku?
w TD różnie 0.5-0.8bar.i ile seryjnie dmuch sprężarka do silnika
Ostatnio zmieniony ndz cze 08, 2008 16:57 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
pozwolicie, że odgrzeje kotleta. Powie mi ktoś czy turbo 028145701E (i podobne do rocznika 96) można stosować zamiennie z 028145701L (po 96 roku)? Będzie to pasować?
Potrzebuję pilnej odpowiedzi.
Potrzebuję pilnej odpowiedzi.