dawka na max a nic nie dymi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia 1 '99
- Silnik: AEE
- Kontakt:
dawka na max a nic nie dymi
Witam. Jestem po swapie na JR. Problem polega na tym że silnik nie puści kompletnie żadnego dymka czarnego a dawka paliwa jest ustawiona na max. Do tego jest mułowaty strasznie ledwo co do 100 się go da rozbujać. Sprawdzałem i wiem już że jest przestawiony rozrząd jednakże ustawię go dopiero w sobotę. Czy to że nic nie dymi to też może być od rozrządu?
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
taki głupi to ja nie jestem
miałem już z dieslami do czynienia także wiem gdzie się ustawia dawkę obroty itp. wkręcona na maxa do kontry i nic nawet bączka nie puści. A może coś jest w pompie nie tak z tym dynksem gdzie są te sprężynki co ustawia dawkę
[ Dodano: 30 Maj 2008 20:52 ]
ten dynks miałem na myśli to na czym się gov moda robi
[ Dodano: 30 Maj 2008 22:07 ]
Zauważyłem też że turbo słabiutko dmucha ale wirnik nie ma żadnego luzu oleju zbytnio nie widać w wężach tyle co taki nalot wewnątrz nich. Myślę sobie że to może być właśnie od tego że auto nie kopci (mniej spalin=mniejsza prędkość wirnika)
[ Dodano: 30 Maj 2008 22:08 ]
a i też mi dmucha lekko w dolot. Co to może być?

[ Dodano: 30 Maj 2008 20:52 ]
ten dynks miałem na myśli to na czym się gov moda robi

[ Dodano: 30 Maj 2008 22:07 ]
Zauważyłem też że turbo słabiutko dmucha ale wirnik nie ma żadnego luzu oleju zbytnio nie widać w wężach tyle co taki nalot wewnątrz nich. Myślę sobie że to może być właśnie od tego że auto nie kopci (mniej spalin=mniejsza prędkość wirnika)
[ Dodano: 30 Maj 2008 22:08 ]
a i też mi dmucha lekko w dolot. Co to może być?
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzisiaj będę się zajmował autem i sprawdzę rozrządoldstaszek pisze:Rozrząd sprawdziłeś i ewentualnie ustawiłeś?..

[ Dodano: 01 Cze 2008 14:49 ]
rozrząd idealnie, wszystko ustawione na znaki. diabeł siedzi w pompie. obróciłem trochę samą ośkę względem dźwigni tej gdzie linka gazu przychodzi. nie schodzi z obrotów a żeby chciał zejść to muszę zmniejszyć dawkę ale wtedy muł nieziemski absolutnie nic naprzód

Czy wina może tkwić w tym mechanizmie co reguluje dawkę? tam gdzie te sprężynki są
[ Dodano: 01 Cze 2008 14:52 ]
Aha, pompę mam tą zwykłą. Widać że była wcześniej z LDA a ta ma ślady montażu świeżego np. czyste miejsce po podkładce w miejscu gdzie powinna być śruba

[ Dodano: 01 Cze 2008 21:55 ]
to może spytam tak: jak zwiększyć dawkę gdy regulacja się kończy (sruba wkręcona do końca)