dziwny pisk AJM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny pisk AJM
Witam!!! Mam pewien problem tj. od jakiegoś czasu z komory silnika słychać dziwny pisk przy nagłym dodaniu gazu tylko przy obciążonym silniku na postoju wszystko jest ok. Pisk ten dochodzi chyba z okolic intercoolera lub turbiny bynajmniej tak mi się wydaje! Parę mięsięcy temu wymieniałem rurę dolotową od intercoolera ale wtedy był taki głośny syk powietrza i strasznie auto kopciło a teraz nic nie kopci tylko jest ten pisk. Czym to może być spowodowane???? Silnik AJM po chipie Audi A6
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
odnośnie pisku Turbiny mam pytanie do mojego golfa 1.6 TD 60KM
jak kupiłem na początku auto (rok temu) słyszałem zawsze pisk jak by się włączała turbina
z czasem przestałem słyszeć ten dźwięk czy turbo przestało działać? czy coś się mi popsuło?
przyznam szczerze że nie znam się na turbinach. przyrost mocy raczej mi nie znikł
jak kupiłem na początku auto (rok temu) słyszałem zawsze pisk jak by się włączała turbina
z czasem przestałem słyszeć ten dźwięk czy turbo przestało działać? czy coś się mi popsuło?
przyznam szczerze że nie znam się na turbinach. przyrost mocy raczej mi nie znikł