Zgasł podczas jazdy i już niechce odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zgasł podczas jazdy i już niechce odpalić
Witam wszystkich formowiczów szukam odpowiedzi na jedno pytanko , jak w temacie zgasł podczas jazdy i już niechciał odpalić, po przekręceniu kluczyka stacyjki nie słychać pompy wtryskowej , wiem że przyczyn może być duzo ale od czego najlepiej zacząć. Przed awarją wydawało się że wszystko jest wporządku. silnik 1.9 TDI 1z. Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
jacek
Re: Zgasł podczas jazdy i już niechce odpalić
a słychac kiedykolwiek pompe wtryskową?jacdoma pisze:Witam wszystkich formowiczów szukam odpowiedzi na jedno pytanko , jak w temacie zgasł podczas jazdy i już niechciał odpalić, po przekręceniu kluczyka stacyjki nie słychać pompy wtryskowej , wiem że przyczyn może być duzo ale od czego najlepiej zacząć. Przed awarją wydawało się że wszystko jest wporządku. silnik 1.9 TDI 1z. Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
kreci wogole rozrusznikiem cyz jak?!
pasek sprawdzales?
pierwsze słysze, chyba ze jestem juz tak głuuuuuuuchy ;], to nie jest benzyna (fuj) ze po przekęceniu slychac pompe paliwajacdoma pisze:...po przekręceniu kluczyka stacyjki nie słychać pompy wtryskowej...

najgorsze co moze byc to rozrząd, ale wyeliminujmy ta opcje gdyz szkoda silniczka

a co juz wogule nie chce palic, nic, rozrusznik nawet nie kręci ??
A jaka mniej wiecej miales predkosc gdy to sie stalo ??
MK2 JP lubi OR :D
może głupie ale -> masz paliwo? a moze gdzies uszkodzil sie rpzewod paliwowy? sprawdz cyz paliwo dochodzi do filtra....jacdoma pisze:Pasek był wymieniany jakieś 1000km temu nie sprawdzałem. Kontrolka świec normalnie się zapala i gaśnie tak jak powinna rozrusznik także kręci jak przed awarją po odkręceniu przewodu do wtrysku niema ciśnienia.
a pasek tez sprawdz to tylko zdjecie obudowy a błędy przy wymianie sie zdazaja
teraz to przeczytalem gdyz bylem w trakcie pisaniajacdoma pisze:Pasek był wymieniany jakieś 1000km temu nie sprawdzałem. Kontrolka świec normalnie się zapala i gaśnie tak jak powinna rozrusznik także kręci jak przed awarją po odkręceniu przewodu do wtrysku niema ciśnienia.

no to pompa wtr. :/ moze kąt ustawienia wtrysku pasek przeskoczyl i dup..a
hhhmmm a masz ropke ??

Wydawało mi się że coś powinno być słychać no ale jeśli nie to ok. Co do prędkości to wyjeżdżałem z ronda i przyspieszenie 4ty biek ok 60-70 km. Ropki 3/4 zbiornika.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 15:30 przez jacdoma, łącznie zmieniany 1 raz.
jacek
jacdoma, sprawdz pasek, bo jak przeskoczyl to kapa, pododpalane, a w sumie to nawet nie probuj bo jeszcze pogorszysz sprawe
moze tak jak kolega pisze ze WRiTTeR, jakis przewod paliwowy gdzies sie poluznil i w takim przypdaku jest to najlepsza wiadomosc.
A mówiles ze odkręceniu przewodu do wtrysku niema ciśnienia, tzn chodzilo ci ze paliwo nie leci ??
moze tak jak kolega pisze ze WRiTTeR, jakis przewod paliwowy gdzies sie poluznil i w takim przypdaku jest to najlepsza wiadomosc.
A mówiles ze odkręceniu przewodu do wtrysku niema ciśnienia, tzn chodzilo ci ze paliwo nie leci ??
Filtr paliwa wymieniany przed rozrządym jakieś 1200km temu ale nie wykluczam, paliwo w przewodzie do pompy było zero powietrza, tak po odkreceniu przewoduod wtrysku i kreceniu stacyjką nie leci paliwko.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 16:09 przez jacdoma, łącznie zmieniany 1 raz.
jacek
jacdoma, mówisz ze na rondzie ci sie to stało, może wążssący w baku zassał powietrze w tym momencie i sie zapowietrzyl, jest taka mozliwosc ale cięzko
zrób tak, odkręć przewód z jednego wtrysku i probuj go palic do momentu az wyleci ropka, zrób tak później z kolejnymi przewodami, moze to pomoże
Jak co to pisz co sie dzieje
Powodzonka

zrób tak, odkręć przewód z jednego wtrysku i probuj go palic do momentu az wyleci ropka, zrób tak później z kolejnymi przewodami, moze to pomoże
Jak co to pisz co sie dzieje
Powodzonka

jesli tak sie dzieje to sprawdz, tzn zdejmij obudowe paska rozrzadu i niech druga osoba patrzy czy pasek chodzi, jak nie to kolega Scotto ma racjeScotto pisze:jak dlamnie to sciety klin na kole zamachowym

Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 16:24 przez Bananicho, łącznie zmieniany 1 raz.