Witam,
dzis wrocilem od Pana Kisielnickiego w Szczecinie, ktorego szczerze polecam jak ktos ma pytania lub problemy z automatem-nie jest to reklama, lecz dobra rada bo o fachowca od takich rzeczy naprawde trudno i jak widac na moim przykladzie nawet przy najmniejszych i na pierwszy rzut oka prostych zabiegach nie dajcie sie dotknac nikomu do automata kto sie na tym nie zna w 100 procentach.
Cala historie opisze w innym watku poniewaz tutaj mam konkretne pytania co do przekladki z automata (CKZ) na manuala (CYP albo inna), bo koszt naprawy skrzyni zostal wyceniony na +- 5000zl:
•Jaka polecacie skrzynie (CYP,ASD itp)
•Jak wyglada sprawa z elektronika, po ususnieciu komputera skrzyni, tzn. czy jest konieczne przeprogramowanie komputera silnika?
•Jak trzeba zmodyfikowac uklad chlodzenia (poniewaz ASB tez jest podlaczona pod ten uklad)?
Z czesci beda potrzebne:
-skrzynia
-poloski
-wybierak
-sprzeglo
-docisk
-kolo dwumasowe
-pedaly
-rozrusznik (jak fajnie ze moj niedawno regenerowalem )
czy cos jeszcze???Wiem ze sprzeglo i docisk najlepiej kupowac nowe, jak to wyglada z kolem dwumasowym???
Jestem wdzieczny za kazda pomoc poniewaz zdazylo sie to teraz w najgorszym momencie, gdzie naprawde jest mi potrzebny samochod, osoba w mojej rodzinie lezy w szpitalu-wiec ogolnie jestem lekko zalamany!
Dzieki wielkie i milego weekendu, pozdrawiam Jacek
Przeróbka automata na manual w TDI (czesci, problemy, itp)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przeróbka automata na manual w TDI (czesci, problemy, itp)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 21:40 przez fiLc, łącznie zmieniany 5 razy.
Meine Variat TDI
[b][url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142122[/url][/b]
[b][url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142122[/url][/b]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Przeróbka automata na manual w TDI (czesci, problemy, it
przeprogramowanie komputera z automatu na manuala to najmniejszy problemfiLc pisze:Witam,
dzis wrocilem od Pana Kisielnickiego w Szczecinie, ktorego szczerze polecam jak ktos ma pytania lub problemy z automatem-nie jest to reklama, lecz dobra rada bo o fachowca od takich rzeczy naprawde trudno i jak widac na moim przykladzie nawet przy najmniejszych i na pierwszy rzut oka prostych zabiegach nie dajcie sie dotknac nikomu do automata kto sie na tym nie zna w 100 procentach.
Cala historie opisze w innym watku poniewaz tutaj mam konkretne pytania co do przekladki z automata (CKZ) na manuala (CYP albo inna), bo koszt naprawy skrzyni zostal wyceniony na +- 5000zl:
•Jaka polecacie skrzynie (CYP,ASD itp)
•Jak wyglada sprawa z elektronika, po ususnieciu komputera skrzyni, tzn. czy jest konieczne przeprogramowanie komputera silnika?
•Jak trzeba zmodyfikowac uklad chlodzenia (poniewaz ASB tez jest podlaczona pod ten uklad)?
Z czesci beda potrzebne:
-skrzynia
-poloski
-wybierak
-sprzeglo
-docisk
-kolo dwumasowe
-pedaly
-rozrusznik (jak fajnie ze moj niedawno regenerowalem )
czy cos jeszcze???Wiem ze sprzeglo i docisk najlepiej kupowac nowe, jak to wyglada z kolem dwumasowym???
Jestem wdzieczny za kazda pomoc poniewaz zdazylo sie to teraz w najgorszym momencie, gdzie naprawde jest mi potrzebny samochod, osoba w mojej rodzinie lezy w szpitalu-wiec ogolnie jestem lekko zalamany!
Dzieki wielkie i milego weekendu, pozdrawiam Jacek
poza częściami które wypisałeś obawiam się że ABS też pójdzie do wymiany
sprzęgło śmiało zakładaj jednomasowe a skrzynka CYP
www.vagtune.pl tel. 502730289