gwizdze turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
gwizdze turbina
Siemka,
Mam golfa kombi z 98r i problem jest z turbem..
Moj przypadek jest o tyle dziwny ze jakis czas temu turbo zacelo gwizdac tak od 3 tys obr czasem troche przed 3000 jak sie wcislo noge w calosci. Na poczatku z ojcem nie wiedzielismy o co chodzi moze zaworek n75 podmienilom go ze swojego golfa, ale dalej to samo. Jednak przyszlo nam na mysl kiedy olej byl zmieniany i okazalo sie ze juz dochodzo 15000km wiec pora wymieniac... Zalalismy go 5W40 bo silniczek zdrowy i jak reka odjal , zaczela turbinka cichutko smigac.. Teraz problem sie znowu zaczal po przejechaniu 11000km, wymienilismy olej tym razem 10W40( uszczelka pod miska olejowa oraz pod chlodniczka oleju zaczela wilgnac z tad ta zmiana) ale tym razem turbina gwizdze dalej i nie wiadomo co robic?? Sprubowac go zalac syntetykiem, wymieniac turbo?? Dzwigienka od turba sie rusza wiec lopatki nie sa zapieczone.. Gwizdze glosno bo slysza ja ludzie stojacu z jakies 50m od auta jak mu sie depnie..
Jak ktos ma jakis pomysl to chetnie wyslucham:)
Mam golfa kombi z 98r i problem jest z turbem..
Moj przypadek jest o tyle dziwny ze jakis czas temu turbo zacelo gwizdac tak od 3 tys obr czasem troche przed 3000 jak sie wcislo noge w calosci. Na poczatku z ojcem nie wiedzielismy o co chodzi moze zaworek n75 podmienilom go ze swojego golfa, ale dalej to samo. Jednak przyszlo nam na mysl kiedy olej byl zmieniany i okazalo sie ze juz dochodzo 15000km wiec pora wymieniac... Zalalismy go 5W40 bo silniczek zdrowy i jak reka odjal , zaczela turbinka cichutko smigac.. Teraz problem sie znowu zaczal po przejechaniu 11000km, wymienilismy olej tym razem 10W40( uszczelka pod miska olejowa oraz pod chlodniczka oleju zaczela wilgnac z tad ta zmiana) ale tym razem turbina gwizdze dalej i nie wiadomo co robic?? Sprubowac go zalac syntetykiem, wymieniac turbo?? Dzwigienka od turba sie rusza wiec lopatki nie sa zapieczone.. Gwizdze glosno bo slysza ja ludzie stojacu z jakies 50m od auta jak mu sie depnie..
Jak ktos ma jakis pomysl to chetnie wyslucham:)
100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: gwizdze turbina
gruchol pisze:Zalalismy go 5W40 bo silniczek zdrowy i jak reka odjal
wymienilismy olej tym razem 10W40
eee czy wszyscy zdrowi? byl zalany 5w40 to co kombinujesz z innym olejem? myslisz, ze nieszczelnosc czy to dolotu lub wydechu olej naprawi?
poza tym takich tematow byly setki, wiec dobrze szukaj na drugi raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dla mnie tez to bylo dziwne, ale tak sie stalo wymienilem w nim tylko olej, nic wiecej sie nie grzebalo i przestala gwizdac. Pojezdzilo sie jakies pol roku i znowu zaczela gwizdac....
Przeciez nie opowiadam bajek!!!
A olej sie zmienilo nie dlatego ze turbina gwizdze tylko dlateogo ze zaczal wilgnac, trzeba uszczelki powymieniac....
Przeciez nie opowiadam bajek!!!
A olej sie zmienilo nie dlatego ze turbina gwizdze tylko dlateogo ze zaczal wilgnac, trzeba uszczelki powymieniac....
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 17:13 przez gruchol, łącznie zmieniany 1 raz.
100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]
- Pudzian160
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam podobny problem jak dodaje gazu to slychac metaliczny pisk,jak zdejme noge z gazu przestaje,i tak jest na mniejszych obrotach 1000-2500 powyzej zanika,moc nie spadla auto smiga normalnie,mechanik po wstepnym obejzeniu stwierdzil ze turbina luzow nie ma,to co to moze tak metalicznie piszczec???????