Pompa od 1Z w AFN???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
Pompa od 1Z w AFN???
Witam.
Kolega ma IBIZE GT TDI z AFN'em pod maska, tylko że silnik nie gada. Poprzedni właściciel (niemiec) wymienił w aucie pompe wtryskowa i nastawnik ale już nie odpalił auta. Podejżewamy, że wymienili pompe bo auto szarpało i nie wiedizeli, że wystarczy wyczyścić nastawnik. Pompa, która założyli nie wygląda najlepiej, w środku widać naloty rdzy i myślę, że auto dlatego nie chce odpalić.
Pytanie:
1. Czy mogę do tego AFN'a przełożyć na próbę pompę od mojego 1Z'a, żeby było wiadomo, że to wina pompy. Chodzi tylko o to, żeby go odpalić na mojej pompie??
2. Jak najlepiej założyć nastawnik na pompie niewiedząć jak był wcześniej (myśle, że można założyć blisko strony rozrządu i powoli przestawaić w celu zwiększenia dawki, aż odpali)??
Pozdrawiam.
Kolega ma IBIZE GT TDI z AFN'em pod maska, tylko że silnik nie gada. Poprzedni właściciel (niemiec) wymienił w aucie pompe wtryskowa i nastawnik ale już nie odpalił auta. Podejżewamy, że wymienili pompe bo auto szarpało i nie wiedizeli, że wystarczy wyczyścić nastawnik. Pompa, która założyli nie wygląda najlepiej, w środku widać naloty rdzy i myślę, że auto dlatego nie chce odpalić.
Pytanie:
1. Czy mogę do tego AFN'a przełożyć na próbę pompę od mojego 1Z'a, żeby było wiadomo, że to wina pompy. Chodzi tylko o to, żeby go odpalić na mojej pompie??
2. Jak najlepiej założyć nastawnik na pompie niewiedząć jak był wcześniej (myśle, że można założyć blisko strony rozrządu i powoli przestawaić w celu zwiększenia dawki, aż odpali)??
Pozdrawiam.
Czyszczenie nastawników, czyszczenie turbin VNT, diagnoza VAG, ustawienie kąta wtrysku, korekta liczników, itp. itd.:
Turbonalepa - tel. 602859936, GG 1549145
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pompa od 1Z w AFN???
Turbonalepa pisze:Witam.
Pytanie:
Pozdrawiam.
pompę możesz przełożyć - będzie gadać
co do zabaw z nastawnikiem - zachowaj ostrożność żeby autko nie weszło w max obroty
www.vagtune.pl tel. 502730289
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzięki za odp. W weekend podmianke strzelimy. Zapomniałem jeszcze sputać o ustawienie konta wtrysku po przełożeniu pompy. Zamierzam ustawić tak jak widać ślad na odciśnięty po starej pompie u kolegi. Będzie to mniej więcej poprawne ustawienie. Jka już odpali to wtery go ustawimy, ale tak do pierwszego ustawienia??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czyszczenie nastawników, czyszczenie turbin VNT, diagnoza VAG, ustawienie kąta wtrysku, korekta liczników, itp. itd.:
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
No dokładnie tak zrobimy, tylko mam nadzieje, że to pompa i dlatego nie chce odpalić. Cała reszta teoretycznie sprawna na VAGU nie ma błędów rozrząd zmieniony i poprawnie ustawiony, ciśnienie sprężu w normie ale nie wiadomo do końca co niemcy namodzili. Jedno jest pewne więcej namieszali, niż naprawili - jak zwykle zresztą.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Turbonalepa, a moze na starej pompie nastawnik jest zle zalozony??
mozesz probowac go lekko przesunac w strone wyjsc na wtryski skrecic i odpalic, jesli nic to kawalek dalej.
no i ten kat wtrysku tez jest wazny
mozesz probowac go lekko przesunac w strone wyjsc na wtryski skrecic i odpalic, jesli nic to kawalek dalej.
no i ten kat wtrysku tez jest wazny
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
Nastawnik juz przestawiałm na tej pompie, którą niemcy założyli w aucie (według mnie ona jest kaput) i auto nawet nie kichnęło. Stara pompa która niemcy zdemontowali jest właśnie zakładana do auta i na niej będzie próba odlenia. Jak nie pójdzie to wtedy zakładamy pompe i nastawnik od mojego 1Z'a bo wiadomo, że jest sprawna. Niemcy coś mówili, że komputer jest padnięty niby, ale VAG nic nie widiz a podłaczany był już inny komp i to samo tylko immo wywalało. Najgożej jak już na mojej pompie nie zagada wtedy skończą mi się pomysły co może być nie tak.
Pozdrawiam
[ Dodano: 20 Lut 2008 14:07 ]
Panowie sukces
Właśnie kolega dzwonił, że auto zagadało na pompie i nastawniku które niemcy uznali za padnięte. Ale oni są specjaliści. Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
[ Dodano: 20 Lut 2008 14:07 ]
Panowie sukces