Zmiana wartosci przeplywki po wirusie?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Zmiana wartosci przeplywki po wirusie?

Post autor: golfir » pn sty 07, 2008 20:36

witam mam takie pytanie do znawców tematu mianowicie robiłem ostatnio logi i w grupie przepływki dziwi mnie wartosc zadana przepływki mianowicie wynosi ona 808mg/r a aktualana z przepływki 847,9mg/r auto jest po wirusie i czy moze mi ktos wyjasnic po co mi zrobił ten magik taki myk?? czemu to słuzy badz czemu przeszkadza wydaje mi sie ze tnie paliwo bo auto ma ok 120KM i jedzie tylko 190km/h?? a chłopaki bez problemu lataja tutaj po 200 motor zdrowiutki wszystko pozatym git z góry dzieki za odp wrazie co to wrzuce te logi pozdrawiam :pub: motor 1Z
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 20:43 przez golfir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rob555
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rob555 » wt sty 08, 2008 11:38

Jak na postoju masz takie wartosc to pozdrawiam :helm:
Jak w czasie jazdy to jest OK. Pytanie nie jest ile mg/r oczekuje sterownik a ile paliwa ma przy tej wartosc :chytry:

Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)

http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » wt sty 08, 2008 23:57

ta wartos jest pod obciazeniem tylko kolego
rob555 mógłbys mi wytłumaczyc po co ten myk i czy nie przez to auto mi sie nie chce krecic u góry?? na pierwszych dwóch biegach ciezko dojsc do 5 tys a u ojca w mk4 AGR spokojnie wchodzi na 5,5 ttys nie jezdze oczywiscie tak na codzien tylko w celu testów i moze dlatego jade tylko 190km/h???? nie wiem po co to jest a własnie sie wybieram do niego to moze by mi to poprawił i czy jest sen ustawic suszare na 1,2bara? bo teraz chodzi niby na 1,1 czy jest sens i czy bedzie to odczuwalne? z góry dzieki za odp :pub:

[ Dodano: Wto Sty 08, 2008 23:00 ]
a tak swoja droga to ile tego paliwa potzrebuje? i czy mozna to sprawdzic jakos z pozycji vaga??? dreczy mnie to niesamowicie bo shamuje auto i wykres nie bedzie ładny bo auto zyje pieknie z dołu w granicach 1700obr i pozniej nie czuc tej frajdy i jakby stygnie a wolałbym zeby to było równomierne odczucie

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » śr sty 09, 2008 00:48

golfir pisze:ta wartos jest pod obciazeniem tylko kolego
rob555 mógłbys mi wytłumaczyc po co ten myk i czy nie przez to auto mi sie nie chce krecic u góry?? na pierwszych dwóch biegach ciezko dojsc do 5 tys a u ojca w mk4 AGR spokojnie wchodzi na 5,5 ttys nie jezdze oczywiscie tak na codzien tylko w celu testów i moze dlatego jade tylko 190km/h???? nie wiem po co to jest a własnie sie wybieram do niego to moze by mi to poprawił i czy jest sen ustawic suszare na 1,2bara? bo teraz chodzi niby na 1,1 czy jest sens i czy bedzie to odczuwalne? z góry dzieki za odp :pub:

[ Dodano: Wto Sty 08, 2008 23:00 ]
a tak swoja droga to ile tego paliwa potzrebuje? i czy mozna to sprawdzic jakos z pozycji vaga??? dreczy mnie to niesamowicie bo shamuje auto i wykres nie bedzie ładny bo auto zyje pieknie z dołu w granicach 1700obr i pozniej nie czuc tej frajdy i jakby stygnie a wolałbym zeby to było równomierne odczucie
pokaż logi...co do przeplywki to proponuje udać sie do osoby która ten soft zaaplikowała twojemu autku

www.vagtune.pl tel. 502730289

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » śr sty 09, 2008 07:44

no własnie sie wybieram do tego magika a logi wrzuce moze popoludniu bo uciekam teraz do pracy :grin:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”