Silnik zgasl
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik zgasl
wszoraj przy jeżdzie z przyszepą podczas cofania nagle zgasł silnik i kontrolki licznika i tak zostało. przy porzekręcenu kluczyka kontrolki licznika niezapalająsie i nieodpala silnik .rozrusznik , światła i dmuchawa działają normalnie po przekęcenu kluczyka, wymieniłem bespiecznik nr.17 ale niewykluczam że mugłbyć już wsześniej spalony, przepalony był też ten durzy bespiecznuk w górnej części skrzynki - zmiana nic niezmieniła, bardzo szybko pozładowałsie terz akumulator tak około 5 min i prawie był wyczerpany ale ne od kręcenia tak dla jasnosci niesprawdzałem jeszcze stacyjki , poradzcie gdzie szukać usterki
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 03:11 przez gwóźdź, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: potrzebna pomoc
gwóźdź pisze:wszoraj przy jeżdzie z przyszepą podczas cofania nagle zgasł silnik i kontrolki licznika i tak zostało. przy porzekręcenu kluczyka kontrolki licznika niezapalająsie i nieodpala silnik .rozrusznik , światła i dmuchawa działają normalnie po przekęcenu kluczyka, wymieniłem bespiecznik nr.17 ale niewykluczam że mugłbyć już wsześniej spalony, przepalony był też ten durzy bespiecznuk w górnej części skrzynki - zmiana nic niezmieniła, bardzo szybko pozładowałsie terz akumulator tak około 5 min i prawie był wyczerpany ale ne od kręcenia tak dla jasnosci niesprawdzałem jeszcze stacyjki , poradzcie gdzie szukać usterki
wymien kostke pod stacyjką
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dokładnie w tu masz poradę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824mular pisze:Jak masz fabryczny alarm to bym od niego zaczal
problem wyjaśniony , stacyjka była ok, przyczyną był fabryczny alarm na jednym z dwóch dużych przekaźników był zimny lut. ale zastawiające jest to że tak szybko rozładował sie akumulator, dodam że jak przestało wszystko działać kable główne w skrzynce zaczeły sie mocno grzać to terz jest zastawiające. a tak dla niewiedzących jak poradzić sobie jerzeli zajdzie taka przypadłość w waszym golfie to zrobiłem taki mały patęcik - podłączyłem kabelkiem zawór pompy do plusa aku i zapalił , w tej opcji jest zamulony ale napewno dojedziesz do domu bez wzywania pomocy. miałem taką przypadłość w tamtym roku w belgji i wtedy też tak wruciłem do domu tylko wtedy musiałem oddać auto w polsce do elektryka a on niepowiedział co było przyczyną awari i skasował 200 zł . teraz jestem bogatrzy o 200 zł i wiem gdzie mam alarm, podziąkowana za pomoc zaras pykne wam punkciki
Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2007 21:15 przez gwóźdź, łącznie zmieniany 1 raz.