zmienić kąt wtrysku przy wtryskach z AFN ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zmienić kąt wtrysku przy wtryskach z AFN ?
witam koledzy mam takie pytanie założylem do mojego passata 1.9 tdi 1 z wtryski z AFN i mam pytanie czy ustawić kat i dawke taką jak dla 1z ? czyli kąt 49 . 51 a dawke około 4 / czy zmienić coś w ustawieniach przytych wtryskiwaczach dodam że nie zależy mi na tym żeby auto miało kopa tylko żeby mało paliło zgóry dzięki i POZDRAWIAM
Cowboy opóźnił się bo masz ciśnienie otwarcia teraz 220/300 bar a nie dlatego, że są większe końcówki. Pompa musi więcej wtłoczyć paliwa by wytworzyć wyższe ciśnienie i się wtrysk otworzył. U brata w Passacie B4 AFN po założeniu 216 na ciśnienie 220/300 bar wtrysk opóźnił się o 2 stopnie względem serii.cowboy pisze:możliwe że po założeniu większych wtrysku się opóźnił - u mnie tak było jak założyłem wydajniejsze wtryski
Co do spalania potwierdzam - seryjne turbo, pompa 10, seryjny dolot i wylot, wtryski z nowymi końcówkami na wyższe ciśnienie, moc osiągnięta + 19 KM względem serii po zmianach w programie, spalanie mniejsze o ok 0,5 l/100 km przy normalnej jeździe.
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 10:25 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi