Jaki czujnik oleju w RA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki czujnik oleju w RA
Witam Mam prośbe do posiadaczy silników RA o kolor czujnika ciśnienia oleju. W chłodnicy oleju mam kolor szary a w głowicy kolor czujnika jest czarny Muszę wymienić czujnik przy chłodnicy oleju bo mi przepuszcza olej A przy przekręceniu stacyjki nie świeci mi się kontrolka ciśnienia oleju Tylko jeden czujnik jest podpięty ten przy głowicy I teraz mam dylemat jaki powinien być kolor czujnika Dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 19:33 przez ralliart, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...ralliart pisze:SouleR pisze:a jaki ma byc skoro jest szary? no kutfa kolego opamietaj sie
nie rozumiesz mnie nie jestem pewien czy mam odpowiednie czujniki Dlatego pytam się Jakie powinny być koloy czujników ciśnienia oleju Dodam też że nie posiadam instrukcji obsługi do tego silnika
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
Fajnie Dzieki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie Do którego czujnika masz podpięty kabel? Np Ja mam podpięty do tego w głowicySouleR pisze:jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...ralliart pisze:SouleR pisze:a jaki ma byc skoro jest szary? no kutfa kolego opamietaj sie
nie rozumiesz mnie nie jestem pewien czy mam odpowiednie czujniki Dlatego pytam się Jakie powinny być koloy czujników ciśnienia oleju Dodam też że nie posiadam instrukcji obsługi do tego silnika
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
obydwa czujniki powinny byc podpiete. sa 2 kable i 2 czujniki reagujace na rozne cisnienia, bys nie uszkodzil silnika.ralliart pisze:Fajnie Dzieki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie Do którego czujnika masz podpięty kabel? Np Ja mam podpięty do tego w głowicySouleR pisze:jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...ralliart pisze:
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
SouleR pisze:obydwa czujniki powinny byc podpiete. sa 2 kable i 2 czujniki reagujace na rozne cisnienia, bys nie uszkodzil silnika.ralliart pisze:Fajnie Dzieki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie Do którego czujnika masz podpięty kabel? Np Ja mam podpięty do tego w głowicySouleR pisze: jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...
To teraz to mnie zaskoczyłeś Będę nusiał podjechac do mechanika

Ostatnio zmieniony pt paź 12, 2007 17:42 przez ralliart, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam jeszcze jedno pytanie Czy w silnikach benzynowych Wystepują dwa czujniki oleju? Bo ja mam podpiety tylko jeden ten w głowicy Nie posiadam żadnego niepodpiętego przewodu kontrolka oleju nie świeci sie po przekreceniu stacyjki czy jest możliwośc dorobienia drugiego przewodu do czujnika na filtrze oleju?