Jaki czujnik oleju w RA

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ralliart
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jaki czujnik oleju w RA

Post autor: ralliart » wt paź 09, 2007 18:34

Witam Mam prośbe do posiadaczy silników RA o kolor czujnika ciśnienia oleju. W chłodnicy oleju mam kolor szary a w głowicy kolor czujnika jest czarny Muszę wymienić czujnik przy chłodnicy oleju bo mi przepuszcza olej A przy przekręceniu stacyjki nie świeci mi się kontrolka ciśnienia oleju Tylko jeden czujnik jest podpięty ten przy głowicy I teraz mam dylemat jaki powinien być kolor czujnika Dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 19:33 przez ralliart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » wt paź 09, 2007 21:12

a jaki ma byc skoro jest szary? no kutfa kolego opamietaj sie

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

ralliart
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ralliart » śr paź 10, 2007 19:20

SouleR pisze:a jaki ma byc skoro jest szary? no kutfa kolego opamietaj sie

nie rozumiesz mnie nie jestem pewien czy mam odpowiednie czujniki Dlatego pytam się Jakie powinny być koloy czujników ciśnienia oleju Dodam też że nie posiadam instrukcji obsługi do tego silnika

Awatar użytkownika
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tberent » śr paź 10, 2007 20:32

no w dziale ważne czy jakoś tam u góry i ściągamy książkę lub szukamy w katalogu internetowym np carsu

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » czw paź 11, 2007 08:53

ralliart pisze:

nie rozumiesz mnie nie jestem pewien czy mam odpowiednie czujniki Dlatego pytam się Jakie powinny być koloy czujników ciśnienia oleju Dodam też że nie posiadam instrukcji obsługi do tego silnika
jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...

ralliart
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ralliart » czw paź 11, 2007 20:45

SouleR pisze:
ralliart pisze:

jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...
Fajnie Dzieki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie Do którego czujnika masz podpięty kabel? Np Ja mam podpięty do tego w głowicy

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » pt paź 12, 2007 00:28

ralliart pisze:
SouleR pisze:
ralliart pisze:
Fajnie Dzieki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie Do którego czujnika masz podpięty kabel? Np Ja mam podpięty do tego w głowicy
obydwa czujniki powinny byc podpiete. sa 2 kable i 2 czujniki reagujace na rozne cisnienia, bys nie uszkodzil silnika.

ralliart
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ralliart » pt paź 12, 2007 17:40

SouleR pisze:
ralliart pisze:
SouleR pisze: jesli wczesniej nie bylo grzebane, to kupuje sie czujnik po kolorze. masz szary i takie sa dostepne. sam taki posiadam. nigdzie nie dobiora ci tego po numerze katalogowym, bo w sklepach sami nie wiedza na jakiej zasadzie te czujniki sie dobiera. nawet w aso pytaja o kolor. dziwne, ale prawdziwe. koszt 13zl. sa jeszcze dostepne niebieskie, czarne...
obydwa czujniki powinny byc podpiete. sa 2 kable i 2 czujniki reagujace na rozne cisnienia, bys nie uszkodzil silnika.

To teraz to mnie zaskoczyłeś Będę nusiał podjechac do mechanika :) Mam jeszcze jedno pytanie Ile masz podpiętych czujników cieczy chłodzącej Ja mam dwa podpiete na dwa zainstalowane Pytam dlatego że ktoś wcześniej mógł się pomylic i zamiast do czujnika oleju podpiął czujnik cieczy chłodzącej
Ostatnio zmieniony pt paź 12, 2007 17:42 przez ralliart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » pt paź 12, 2007 17:50

u ciebie czujniki cieczy moga byc 2. jeden odpowiada za wskazanie na zegarach, drugi za grzanie swiec. czujniki oleju tez sa 2 - jeden w podstawce filtra oleju na cisnienie 0.75-1 bar, drugi w glowicy, z lewej strony.

ralliart
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ralliart » ndz paź 28, 2007 20:39

Mam jeszcze jedno pytanie Czy w silnikach benzynowych Wystepują dwa czujniki oleju? Bo ja mam podpiety tylko jeden ten w głowicy Nie posiadam żadnego niepodpiętego przewodu kontrolka oleju nie świeci sie po przekreceniu stacyjki czy jest możliwośc dorobienia drugiego przewodu do czujnika na filtrze oleju?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”