problem z wolnymi obrotami w audi B4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z wolnymi obrotami w audi B4
Witam. Mam maly problem z wolnymi obrotami,a problem tkwi ze silnik nie ma stalych obrotow faluje i strasznie szarpie podczas jazdy, dodam ze po odpaleniu pracuje poprawnie dzieje to sie po jakis 20 30 sekundach,natomiast jak nacisnie sie delikatnie pedal gazu to obroty sie wyrownuja i pracuje rowno w czym tkwi problem. Moze ktos spotkal sie z tym problemem. A moze ktos wie jak podniesc odrobinke obroty, przyznam ze jest to denerwujace. Za rady serdecznie dzienkuje.
[ Dodano: 07 Paź 2007 11:04 ]
nikt sie nie spotkal z tym przypadkiem ..........
[ Dodano: 07 Paź 2007 11:04 ]
nikt sie nie spotkal z tym przypadkiem ..........
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2007 22:15 przez myster, łącznie zmieniany 4 razy.
przegladalem juz ten temat i juz wiele innych i juz glupieje.damcio151 pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... e2e02046b4
wyczytalem ze moze to byc wina wtrysku sterujacego, i ze mozna go sprawdzic stukajac w niego(zrobilem tak jak bylo opisane) i wyglada na to ze jest ok
Nastepnie sprawdzalem nastawnik odlanczalem przewod co idzie do skrzyni, i silnik jak przerywal tak przerywa.

Gdzie mozna jeszcze szukac przyczyny. Nie stac mnie na vaga narazie wiec prosze o rady
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2007 22:05 przez myster, łącznie zmieniany 1 raz.
tak .. na vagu później wyjdzie błąd , ale po skasowaniu już się nie pojawimyster pisze:czyzby chodzilo o wtrysk sterujacy odlonczyc go

[ Dodano: Pon Paź 08, 2007 22:39 ]
zrób jeszcze tak http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113603
może miećmyster pisze:a elektro zawor bedzie mial cos z tym wspolnego
czyli musisz podpiąć się pod vaga ...... jeżeli nie masz to napisz w swojej grupie regionalnej , to może ktoś się podepnie za browarkamyster pisze:dodam jeszcze ze kontrolka swiec nie gasnie tylko swieci sie tak dlugo jak w starym dieslu
no to jutro zobacze ten zawor. a pozniej to chyba trzeba bedzie szukac vaga tak jak mowisz. dzienki serdezne za pomocdamcio151 pisze:może miećmyster pisze:a elektro zawor bedzie mial cos z tym wspolnegoczyli musisz podpiąć się pod vaga ...... jeżeli nie masz to napisz w swojej grupie regionalnej , to może ktoś się podepnie za browarkamyster pisze:dodam jeszcze ze kontrolka swiec nie gasnie tylko swieci sie tak dlugo jak w starym dieslu

- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
myster pisze:sprawdzalem go odlanczajac kostke od skrzyni i dalej przerywalszatanek pisze:Nastawnik w pompie wg. mnie.
nie wiem czy w Audi dziala to tak samo jak w golfach :/ i czy wypieciem wtyczki to sprawdzisz

[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 3:06 am ]
aa i dodam jeszcze ze jesli jest to zaawansowane stadium zabrudzenia nastawnika to i wypiecie wtyczki niewiele da
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG