kumpel ma passka B5 1.9TDI (110KM)automat,w niedziele zaobserwował,ze nie działa mu obrotek,znaczy działa jak odpali auto po nocy,a jak sie rozgrzeje to przestaje działać,podejrzewam zimny lut,od tego momentu zapala mu się ciśnienie oleju i auto nie jedzie szybciej niż 100km/h
i teraz mam pytanie,czy te 3 rzeczy mogą być powiązane ze sobą? podejrzewam,że tryb awaryjny czy coś,komputer złapał po zaświeceniu się kontrolki ciśnienia oleju i dlatego tak niski Vmax,ale jak się ma do tego obrotomierz?
Nie działa obrotek, świeci się ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
Nie działa obrotek, świeci się ciśnienie oleju
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 22:24 przez andrew19_86, łącznie zmieniany 2 razy.

-
- Mały gagatek
- Kontakt:
proponuje zobaczyc czy wtyczka przy alternatorze niezaśniedziała , miałem podobna sytuację jak jechałem autostradą w niemczech z predkoscią 150 km/h i nagle obrotek przestał działac i zapaliła sie lampka ciśnienia oleju, na szczescie wypieła sie tylko wtyczka z alternatora.
nie wiem jak tdi ale td bierze impuls z alternatora.
nie wiem jak tdi ale td bierze impuls z alternatora.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 14:43 przez djozi21, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: