remont silnika wersja standard low
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
remont silnika wersja standard low
siemka chlopaki
jest taka sprawa...
mam troche silnik zajechany no i chcialem zrobic remoncik... slyszalem ze 2 tys kosztuje kompletny remont... ale nie mam kasy zbytnio... a chcialem sobie jeszcze opony kupic i audio...
co powinienem zrobic na podstawowy remont silnika zeby potem dokonczyc reszte i nie rozkrecac srodka np tam z uszczelka nie kombinowac.
wiem tyle ze musze zrobic szlif glowicy czy cos, planowanie glowicy, pierscionki wymienic, uszczelniacze i co do tego jeszcze dochodzi? oprocz uszczelki pod glowice....
i powiedzcie mi czy po takim remoncie bedzie mi bez problemu odpalal w zime samochod?
pilna sprawa
z gory dziekuje za odpowiedz
jest taka sprawa...
mam troche silnik zajechany no i chcialem zrobic remoncik... slyszalem ze 2 tys kosztuje kompletny remont... ale nie mam kasy zbytnio... a chcialem sobie jeszcze opony kupic i audio...
co powinienem zrobic na podstawowy remont silnika zeby potem dokonczyc reszte i nie rozkrecac srodka np tam z uszczelka nie kombinowac.
wiem tyle ze musze zrobic szlif glowicy czy cos, planowanie glowicy, pierscionki wymienic, uszczelniacze i co do tego jeszcze dochodzi? oprocz uszczelki pod glowice....
i powiedzcie mi czy po takim remoncie bedzie mi bez problemu odpalal w zime samochod?
pilna sprawa
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Re: remont silnika wersja standard low
sorki ale się rozpłakałem ze śmiechu......SkinnerPL pisze:siemka chlopaki
jest taka sprawa...
pilna sprawa
Dziki
Nie da się zrobić remontu silnika na raty.
Bo remont polega na szlifowaniu bądź tulejowaniu bloku, wymiana pierścieni (tłoków) panewki dotego szlif wału korbowego- z praktyki wiem ze tak na 80% głowica będzie pęknięta (przynajmniej między zaworami), remont głowicy to frezowanie otworów, szlifowanie zaworów potem decieranie tego, wymiana uszczelniaczy, szklanki. Do całości dokładamy uszczelki, zimeringi, rozrząd, pompa oleju, wody, etc. ( niewiadomo jak z pompą i wtryskami, swiece żarowe) + robocizna.
Tak po taniości to możesz wymienić pierścienie i uszczelnić głowice ale tak to robią handlarze na sprzedaż....
Pozdrawiam
Bo remont polega na szlifowaniu bądź tulejowaniu bloku, wymiana pierścieni (tłoków) panewki dotego szlif wału korbowego- z praktyki wiem ze tak na 80% głowica będzie pęknięta (przynajmniej między zaworami), remont głowicy to frezowanie otworów, szlifowanie zaworów potem decieranie tego, wymiana uszczelniaczy, szklanki. Do całości dokładamy uszczelki, zimeringi, rozrząd, pompa oleju, wody, etc. ( niewiadomo jak z pompą i wtryskami, swiece żarowe) + robocizna.
Tak po taniości to możesz wymienić pierścienie i uszczelnić głowice ale tak to robią handlarze na sprzedaż....
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a przedna opone mam lysa jak w f1... a z tylu rozwalona jezdzilem na dojazdowce jakis czas teraz mam ze szrotu jakas z innej parafii ;=/ i musialbym wymienic na te same... opony, nie sa takie pilne w zasadzie... ale jak rozbije auto to po co mi silnik... tamta opona to na mokrej nawierzchni zachowuje sie jak w zime... a na suchej dosc dobrze przylega do nawierzchni i przy przyspieszaniu albo gwaltownym hamowaniu dosc mocno sciaga... w sumie albo rybki albo akwarium i takie bledne kolo
Zaskoczyło cie OC jak zima drogowców......SkinnerPL pisze:tzn silnik bym caly robil wiadomo ale zaskoczylo mnie oc...
zastanów sie , albo robisz silnik jak nalezy , albo wcale, nie da sie robić cos na raty , typo zmienie pierścienie , a za pół roku tłoki i tuleje , splanuje tylko głowice i dam nowe uszczelniacze, a potem tylko zrobie gniazda zaworowe i zawory ......... to sie mija wszystko z celem.
Dobry silnikowiec rozbierze grata , sprawdzi , pomierzy i bedzie wiadomo co jest do roboty , a może sie troche tego uzbierać....
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]