Za małe ciśnienie na turbie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Za małe ciśnienie na turbie
Witam.Ostatnio sprawdzałem ciśnienie turbiny i wyszło max. 0,65 bar na 3 biegu przy 5 tys. obrotów.Natomiast na 5 biegu 0,55 bara. Wiem że temat już był poruszany. Pewnie będę musiał zwiększyć tylko chciałem się dowiedzieć ile mniej więcej obrotów trzeba wkręcić żeby było koło 0,9 bara. Max mogę pojechać 140 przy 3,5 tys. obrotów.
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pawel21_5, musisz próbować jechać i znowu próbowac bo ile musisz wkręcić to chyab nikt CI nei powie :PP
Co do tych 5 tyś to mam pewne watpliwości
masz zrobiony gov mod ze Ci sie auto tak wysoko kręci czy silnik jest seryjny ???
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 22:23 ]
tak mozesz
ale moze tego uszczelka pod głowicą nie wytrzymać jak masz w nie najlepszym stanie :PP
po 1 na samym powietrzu nie jedziesz
po 2 zawór bezp ci wypuści ciśnienie w pewnym momencie i bedzie kupa
po 3 Gdybyś najpierw poczytał o kręceniu TD to byś wiedział ze 0,6 bara to normalne ciśnienie !!!!!!! wiec masz wsio ok :PP i reszte tez byś wiedział
Więc wejdz w dział diesel są podwieszone tematy bo nie chce mi sie tu opisywać wszystkiego od początku skoro ktoś juz to zrobił :PP
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 22:24 ]
Co do tych 5 tyś to mam pewne watpliwości

[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 22:23 ]
pawel21_5 pisze:Czyli do 0,9 mogę podciągnąć?
tak mozesz

po 1 na samym powietrzu nie jedziesz

po 2 zawór bezp ci wypuści ciśnienie w pewnym momencie i bedzie kupa

po 3 Gdybyś najpierw poczytał o kręceniu TD to byś wiedział ze 0,6 bara to normalne ciśnienie !!!!!!! wiec masz wsio ok :PP i reszte tez byś wiedział

Więc wejdz w dział diesel są podwieszone tematy bo nie chce mi sie tu opisywać wszystkiego od początku skoro ktoś juz to zrobił :PP
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 22:24 ]
to nie musi być wina turbiny :PP więc lepiej ją zostaw !!pawel21_5 pisze:Max mogę pojechać 140 przy 3,5 tys. obrotów.
u mnie tak wlasnie jest.... dziwne troche albo obrotek mu przeklamuje albo troche kity zeniTo_mas pisze:ale 5 tyś to po gov mod dopiero osiągama bez to raczej mowy nie było....

ja mam podkrecone cisbnienie na turbo, dawke taka ze kopci jak lokomotywa jak mu depne w podlogeCiągnie nawet dawke odrobine zmniejszyłem bo za dużo kopcił.Do 5 tys. dojdzie ale już ponad 4,5 tys. to nie ma zbytniej różnicy

[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 23:11 ]
pawel21_5, przy 5 tys. masz dawno jakby odciecie paliwa juz zeby nie przekrecic silnika jesli bys mial gov moda tak jak To_mas, to moglbym uwierzyc ale tak to sory ale nie