Witam. Kupilem niedawno uzywany, mam nadzieje sprawny wtrysk sterujący do mojego golfa. Chcialbym go zalozyc. I teraz kieruje pytanie do kolegow fachowców z forum: na co trzeba zwrócic uwage przy zmianie,trzeba to robic kluczem dynamometrycznym? Czy wystarczy tylko podmienic wtryski, dokrecic podlaczyc kabelek i gotowe?
Za porady z góry dzieki ! ! !
Zmiana wtrysku sterującego w 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana wtrysku sterującego w 1Z
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2007 10:22 przez elvisPSE, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
robiłem to u siebie jakiś miesiąc temu ..... odkręcasz mocowanie wtrysku , odłączasz przewód i wyjmujesz go jakąś żabą , łapiesz go i wyciągając kręcisz w lewo i w prawo
przy montażu nowego nie zapomnij o podkładce , a mocowanie dokręcasz z wyczuciem .... nie za mocno nie za lekko i żaden klucz dynamometryczny nie będzie Ci potrzebny
[ Dodano: Nie Sie 26, 2007 22:50 ]
..... bo wtrysk jest na wcisk 
przy montażu nowego nie zapomnij o podkładce , a mocowanie dokręcasz z wyczuciem .... nie za mocno nie za lekko i żaden klucz dynamometryczny nie będzie Ci potrzebny
[ Dodano: Nie Sie 26, 2007 22:50 ]
gwinty mocowaniakupszczelisty pisze:z tego co wiem to z jakąś siłą mają być dokręcone bo można gwinty pozrywać

-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: