Problem z mocą na wyzszych obrotach:/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z mocą na wyzszych obrotach:/
Witam.Mam taki problem ze jak sobie przyspieszam od 1 biegu i daje mu gazu i szybko zmieniam bieg to na 2 biegu około 3 tys obr brakuje mocy, czuje ze auto nie przyspiesza tak jak powinno potem od około 4tys obr znow dostaje kopa, znow zmieniam bieg na 3 i od około 3tys obr znow taki chwilowy brak mocy i od około 4 znow dostaje kopa.i tak samo na 4 biegu..... na 5 to juz nie jest odczuwalne.....co to moze byc?czasem nawet zdaza sie ze ten prog braku mocy zaniza sie i nawet od 2,2 obr do 3,5 to wystepuje.... Cisnienie ładnie pompuje do 1,4 bara.na poczatku stawialem na układ paliwowy ale zadne pechezyki powietrza mi sie nie pojawiaja w rurkach jak daje gazu.......moze to wina sprzegła bo juz troche mi sie przypaliło?a moze cos z pompka paliwa w zbiorniku(jezeli taka jest bo nie wiem :/ ) poratujcie bo juz głupieje......
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
wlasnie przygladalem sie pompie i zauwazulem ze w miescu tego ciegna gazu jak nim ruszam to slysze syczenie, jak nacisne to nie syczy a jak pusze to syczy, i malenikie pechezyki powietrza sie pojawiaja. mysle ze to wina tej tulejki co tam siedzi......kiedys mi z tamtad ropa wyciekala ale jakos samo sie zatamowalo a teraz to chyba czas wymiany..... myslice ze jak wymienie to problem zniknie??BENITO pisze:stawiam na pompę.
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2007 19:11 przez tomogolf2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hehe mam to samo bo mam walnietego smoka w baku. to sie dzieje przy pelnym baku ? czy moze akurat masz ostatnie 10 - 15 litrow w baku? jesli masz prawie na czerwonym polu i wtedy ci lapie powietrze to smok .tomogolf2 pisze:odsiwerzam temat bo dalej mam ten sam problem , ale co zauwazylem to jak na postoju daje gazu i odpuszczam i znow daje to pojawiaja sie pechezyki powiertza, wiec co to moze byc?? jakis przewod mam dziurawy?, moze cos w baku sie przytkało??a moze cos z pompa wtryskowa??
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
w sumie to jakbym mogl ci uwierzyc ale robilem plkanie zbiornika i teraz tak wyszlo ze mam dokladnie na pierwszej kresce wachy, na tej od ktorej zaczyna sie rezerwa i nawet na zakretach mi nie przerywa.10 - 15 litrow w baku? jesli masz prawie na czerwonym polu i wtedy ci lapie powietrze to smok .
sadze ze to wina pompy i mechanizmu zwiekszania dawki. tam bym szukal
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
-
- Nowicjusz
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
tomogolf2, opisz dokładnie ten brak mocy, zmieniasz bieg i przy 3 tys, pojawia się ten objaw braku mocy, ale obroty nadal rosną, czy jak, auto przyspiesza? Bo ja miałem podobnie, ale przy wysokich obrotach szarpnęło mi, gaz w dechę, a on nic, nie przyśpiesza. Popuszczam gaz i jedzie dalej. U mnie pomogła wymiana filtra paliwa na nowy, jak ręka odjął, stary pewnie gdzieś lewe powietrze łapał przy wyższych obrotach, spróbuj wymienić, może pomoże:)