Problem z zapaleniem (swiece żarowe)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zapaleniem (swiece żarowe)
Witam w moim mk iv jak sie właczy zaplon nie za kazdym razem załączaja sie swiece żarowe i w wyniku tego nie chce odpalic, co moze byc przyczyną tego???
Swiece są dobre
Swiece są dobre
bo swiece maja sie wlaczac tylko wtedy gdy temp silnika spanie powyzej 70*C a gdy jest zupelnie zimny grzeja kilka minut bodajze 4min.natomiast w ciagu dnia bardzo rzadko sie wlaczaja bo silnik jest cieply jesli masz tak samo to swiece sa dobre a przyczyna moze lezec gdzie indziej tj pecherzyki powietrza w uikladize paliowwym filtr paliwa itp
jak nie jak tak
0,9 turbo boost:)
[img]http://images13.fotosik.pl/62/9447bd1f4a9bcf7cmed.jpg[/img]
0,9 turbo boost:)
[img]http://images13.fotosik.pl/62/9447bd1f4a9bcf7cmed.jpg[/img]
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
hehe mowisz o d/td. on ma tdi, a tam swiece nie grzeja, jesli temp powietrza wyzsza niz 5-7 stopni.tuha pisze:bo swiece maja sie wlaczac tylko wtedy gdy temp silnika spanie powyzej 70*C a gdy jest zupelnie zimny grzeja kilka minut bodajze 4min.natomiast w ciagu dnia bardzo rzadko sie wlaczaja bo silnik jest cieply jesli masz tak samo to swiece sa dobre a przyczyna moze lezec gdzie indziej tj pecherzyki powietrza w uikladize paliowwym filtr paliwa itp
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
przewaznie zapowietrzony układ paliwowy czyli babelki powietrzne
Witam w moim mk iv jak sie właczy zaplon nie za kazdym razem załączaja sie swiece żarowe i w wyniku tego nie chce odpalic, co moze byc przyczyną tego???
Swiece są dobre
lub przestawiony kat wtrysku , swieczki przy takich temperaturach nie grzeja .
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- Użytkownik
Masz uszkodzony przekażnik sterownika. To się zdaża. Wyciągaj po kolei przekażniki i sprawdzaj po wł zapłonu, czy zapala się kontrolka świec. Napisał bym Ci dokładnie który, ale nie pamiętam. Jak trafisz na ten przekażnik to zobaczysz że nie odpali. Na 95% to właśnie ta usterka. Powodzenia w naprawie. Jak chcesz bliższych wskazówek to zadzwoń 602430068. Miałem taki sam przypadek w mk4 TDI. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 17:23 przez michal0604, łącznie zmieniany 2 razy.
michal0604
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to jest 109michal0604 pisze:Masz uszkodzony przekażnik sterownika. To się zdaża. Wyciągaj po kolei przekażniki i sprawdzaj po wł zapłonu, czy zapala się kontrolka świec. Napisał bym Ci dokładnie który, ale nie pamiętam. Jak trafisz na ten przekażnik to zobaczysz że nie odpali. Na 95% to właśnie ta usterka. Powodzenia w naprawie. Jak chcesz bliższych wskazówek to zadzwoń 602430068. Miałem taki sam przypadek w mk4 TDI. Pozdrawiam.
www.vagtune.pl tel. 502730289
problem
witam mam podobny problem z odpaleniem mojej czwóreczki tdi, gdzie znajde ten przekaźnik 109??? moze ktoś podrzuci zdjęcie jak to jest w golfie 4 1.9 tdi 110 ps. pozdrawiam
Odkrecasz te dwa plastiki pod kierwnica sa na 3 torxy na dole i pod odkreceniu trzeba "zanurkowac" zeby zobaczyc , poszedl bym zrobic zdjecie ( akurat mam zdjete ) ale jest ciemno i nie bedzie nic widac
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 20:21 przez trium, łącznie zmieniany 1 raz.
turbognojek
Nie ważne jak wygląda ważne jak zapiertalalal !!
Nie ważne jak wygląda ważne jak zapiertalalal !!
109
a czy jest jakiś sposób na sprawdzenie tego przekaźnika??? czy po włożeniu drugiego sprawnego powinien palic na dotyk??
witam ,jestem tutaj nowy i mam taki sam problem .moj golf4 1.9tdi 90km czasami nie chce zapalic glownie jak jest cieply ale na zimnym silniku tez mu sie zdazylo dopiero musze poczekac pare minut zeby ostygl i w tedy pali na dotyk albo na tzw ;popych; i w tedy tez lapie od razu,czy to jest wina przekaznika 109 czy to moze cos innego?pomozecie??