Kontrolka świec mruga
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kontrolka świec mruga
Witam dziś i wczoraj zauwazylem taką przypadłośc !!! Wieczorami jak wracam od dziewczyny a jak troszke poleje to po chwili jazdy zaczyna mi mrugać migotać rzazyć sie kontrolkka od świec zarowych !!:/// wqr..mnie to nieziemsko !!
Jak wyłącze światła to jest wszystko ok !!
Czy to wina przekaźnika ???? Mokro w skrzynce nie mam więc zwarcie spowodowane wodą odpada:) moze to wilgotność czy coś sam juz nie wiem :///
Jak wyłącze światła to jest wszystko ok !!
Czy to wina przekaźnika ???? Mokro w skrzynce nie mam więc zwarcie spowodowane wodą odpada:) moze to wilgotność czy coś sam juz nie wiem :///
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 16:18 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm , może to zabrzmi bez sensu , ale warto spróbowaćTo_mas pisze:tzn ?????
Włącz światła i później zapłon i zobacz , czy przekaźnik normalnie się włączy
może masz gdzieś jakieś zwarcieTo_mas pisze:pisłem wyzej ze jak ma włączone światła to tak mruga a jak wyłacze to nie mruga wogóle !!!

Ostatnio zmieniony pt lip 13, 2007 23:27 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
BENITO, thx popatrze 
i tak włąsnie sprawdzę czy mam zwarcie ????? dobrze myśle ??

Tak posiadam takowe cuś :PPdamcio151 pisze:To_mas, jeżeli masz miernik elektroniczny , to ustaw go na sprawdzanie diody , jak jest zwarcie to piszczy . Przyłóż + od świec jednym z kabelków od miernika i drugi kabelek przyłóż gdzieś do + od świateł
i tak włąsnie sprawdzę czy mam zwarcie ????? dobrze myśle ??
tak , jeżeli będzie zwarcie to miernik będzie piszczał ..... tylko sprawdź to na każdym kablu , czyli i od drogowych i postojowychTo_mas pisze:i tak włąsnie sprawdzę czy mam zwarcie ????? dobrze myśle ??
ale to raczej wtedy nie zapalała by się kontrolka podczas włączenia świateł , a i w trakcie jazdy chyba świece już nie grzejąBENITO pisze:Możliwe, że blaszka w przekaźniku ci się już przepala.

Ostatnio zmieniony pt lip 13, 2007 23:46 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
to powodzenia życzę i szybkiego znalezienia winowajcy ( kabla )To_mas pisze:Właśnie jeśli by to była wyna blaszki to kontrolka zplała by sie nawet jak światła gasze !!! a tak nie jest :/ więc to raczej zwarcie ehhhhh
Jutro moze bede mieć deche miękką tak ze w następnym tygodniu wyciągne swoją i bedzie czas poszukać zwarcia i wszystko tam ładnie poukładać

-
- Użytkownik