problem z mocą i sprężarką

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

zoe
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z mocą i sprężarką

Post autor: zoe » śr lip 11, 2007 21:59

Witam... prosze was o pomoc...

od 2 m-cy jestem szczęśliwym posiadaczem mk4 1.9tdi (110ps) i w tym tyg. wymieniałem (profilaktycznie) rozrząd w jednym z najlepszych serwisów w okolicy... wg opinni innych...

od momentu odebrania samochodu czuje że ten samochód jest po prostu słabszy... kilka razy miałem nawet przypadek (po dłuższej pracy silnika) że na 5biegu miał problem przekroczyć 3,5 tys obrotów (120KM/h)... mam wrażenie że nie świszczy mi już turbo sprężarka (a zawsze był ten piękny świst)... mam też wrażenie że troche mocniej zaczął dymić....

Pomocy...

Czy chłopaki z serwisu mogli coś zj.....ać podczas wymiany rozrządu czy po prostu coś się zepsuło :?

[ Dodano: 11 Lip 2007 22:12 ]
dodam jeszcze że po zgaszeniu silnika po chwili pracował jakby normalnie... co prawda zbiera się po jakims czasie ale na obrotach 3tys zabiera się bardzo mocno...
(kiedys było to odczuwalne na obrotach 1,5 -2tys....) natomiast nadal nie słysze charakterystycznego świstu turbiny.

czy jest to podobny problem do kolegi z innego tematu??
teraz, że jak wciskam pedał gazu to nie od razu sie płynnie zbiera - tylko musi złapać troszkę obrotów i na tych wyższych, pracuje jakby normalnie.
Odczuwa sie to i na wyższych biegach, i wyższych prędkościach że po przyłożeniu gazu musi sie chwilę namyślić i potem wchodzi na obroty ładnie.
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 09:23 przez zoe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » czw lip 12, 2007 18:32

zerknij na ten pos i przeczytaj sobie u mnie było to samo w sensie ze brakowało mocy i dymił

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=110808

pozdro

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
BZYCZEK2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BZYCZEK2 » pt lip 13, 2007 10:29

zoe, sprawdz czy przypadkiem nie zapomnieli zalozyc przewodu do IC.. bo na to wskazuje... pewnie jeszcze wiecej Ci pali....
ten przewod masz z przodu przy prawej stronie derzaka.. oczywiscie pod spodem.. najwygodniej zrobic to z kanalu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”