sprzeglo w mocniejszym 1Zecie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

RobeQ
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

sprzeglo w mocniejszym 1Zecie

Post autor: RobeQ » śr lip 11, 2007 10:49

witam,

potrzebuje porady mam Golfa 3ke silnik 1Z + kolektory od PD130 + sprezarka od PD130 + wtryski ASV i od momentu wystrojenia tego wszystkiego sprzeglo zaczelo sie uslizgiwac przy zmianach biegu. Samochod ma ponad 200tysi przelotu wiec to mnie nie dziwi ale zastanawiam sie co teraz wsadzic przy zmianie na nowe.

To co chce z tego silnika wycisnac to jakies 160-170km i okolice 380nm

I teraz pytanko czy seryjne nowe sprzeglo wytrzyma cos takiego, czy moze sprzeglo seryjne plus docisk od VR'a czy moze cos z jakiegos innego modelu by wytrzymalo.

Od razu mowie ze spieka nie chce

z gory dzieki za pomoc ;]

RobeQ

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » śr lip 11, 2007 11:18

Jest w sprzedazy wzmocnione sprzeglo do 1Z. Zapytaj Jaszczura, poda ci symbole.. Jaka moca auta w tej chwili dysponujesz?

Gitner
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2007 11:19 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

RobeQ
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RobeQ » śr lip 11, 2007 12:06

moc w tej chwili to ~140km i ~330nm aczkolwiek moc w tej chwili jest malo ważna bo chce takie sprzęglo juz teraz wsadzic ktore wytrzyma mi moc docelowa...

Co do zestawu sachsa wzmacnianego to mam jego numer tylko ze o ile seryjne sprzeglo kosztuje ~500 to ten zestaw hevy duty kosztuje ~1200.

Wlasnie zaczalem sie zastanawiac bo uzytkownik bodaj aw69 tez mial bardzo mocnego 1zeta i jezdzil z tego co pamietam na seryjnej tarczy i docisku od vr6 tylko ze w katalogu docisk od vr6 ma ten sam nr co docisk od 1Zeta i nie wiem o co chodzi ;]

Awatar użytkownika
Fido_dido
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fido_dido » śr lip 11, 2007 12:22

http://www.sprzegla.com/?id=cennik

cała wyscigowa polska na nich jezdzi wszyscy sobie chwala :grin:

cenny tez rosadne

Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » śr lip 11, 2007 12:46

RobeQ pisze:moc w tej chwili to ~140km i ~330nm aczkolwiek moc w tej chwili jest malo ważna bo chce takie sprzęglo juz teraz wsadzic ktore wytrzyma mi moc docelowa...

Co do zestawu sachsa wzmacnianego to mam jego numer tylko ze o ile seryjne sprzeglo kosztuje ~500 to ten zestaw hevy duty kosztuje ~1200.

Wlasnie zaczalem sie zastanawiac bo uzytkownik bodaj aw69 tez mial bardzo mocnego 1zeta i jezdzil z tego co pamietam na seryjnej tarczy i docisku od vr6 tylko ze w katalogu docisk od vr6 ma ten sam nr co docisk od 1Zeta i nie wiem o co chodzi ;]
aw69 ma cały zestaw Sachsa od VR6 (tarcza+docisk) , ja tez taki mialem w swoim golfie - daje rady..koszt ok.700zł

www.vagtune.pl tel. 502730289

RobeQ
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RobeQ » śr lip 11, 2007 12:46

dalsze poszukiwania przyniosly kolejne informacje :bajer: sprzeglo u radzikowskiego kosztuje 800 tzn przerobka. problemem jest to ze trzeba do nich dostarczyc sprzeglo bo oni tego nie wyjma i przerobka trwa 2wa dni. Generalnie mily i sympatyczny pan ale z uwagi na to ze jezdze na codzien samochodem ciezko mi bedzie gdzies wymontowac sprzeglo zawiezc je do radzikowskiego pozniej odebrac i gdzies je zamontowac bo to sie pewnie tygodniowa wymiana zrobi a tego chce uniknac.

Wymarzonym rozwiazaniem bedzie kupno czegos seryjnego co wytrzyma zalozenia z pierwszego posta i wsadzenie tego w ciagu jednego dnia na samochod i odjechanie w sina dal...

Ma ktos jakies informacje czy sprzeglo od vr6 jest plug and play do silnika 1z ??? Ponoc tak aczkolwiek chcialbym miec 100% pewnosc ...

RobeQ

Awatar użytkownika
Fido_dido
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fido_dido » śr lip 11, 2007 13:08

800 zł za ktory zestaw w cenniku ten pierwszy ??

Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]

RobeQ
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RobeQ » śr lip 11, 2007 13:09

mirass pisze:
RobeQ pisze:moc w tej chwili to ~140km i ~330nm aczkolwiek moc w tej chwili jest malo ważna bo chce takie sprzęglo juz teraz wsadzic ktore wytrzyma mi moc docelowa...

aw69 ma cały zestaw Sachsa od VR6 (tarcza+docisk) , ja tez taki mialem w swoim golfie - daje rady..koszt ok.700zł
Wczesniej nie zauwazylem tego posta ;]

Czy ten zestaw to jest takie plug and play czy cos trzeba przerabiac i zezbic ?? bo nie chce sie zdziwic podczas wymiany ze cos trzeba dorabiac przerabiac kombinowac... ???

Bede wielce wdzieczny za taka odpowiedz ;]

[ Dodano: 11 Lip 2007 14:45 ]
Fido_dido pisze:800 zł za ktory zestaw w cenniku ten pierwszy ??
tak za pierwszy tzn wzmocniony docisk tarcza organiczna obita blacha czy jakos tak... ale to odpada bo taka zabawa za duzo czasu mi by zajela ktorego i tak za wiele nie mam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”