Wyciek oleju - mocowanie filtra

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

vwlubek
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyciek oleju - mocowanie filtra

Post autor: vwlubek » pt cze 22, 2007 23:18

*od pewnego czasu zauważyłem w moim SB delikatny wyciek oleju spod chłodniczki oleju(czyli tej puszeczki do której przykręca sie filtr)...w związku z tym mam pytanie czy jest tam jakiś pierścień gumowy do wymiany,czy wystarczy odkręcić filtr oleju i ociągnąć ta nakrętkę??

*druga sprawa jest taka,że poluzowuje mi sie filtr oleju(filtron)chociaż wcześniej się tak nie działo...nie wiem czy to ma coś wspólnego z wyciekiem,czy jakieś filtry kijowe zaczęli robić (uszczelka siada)...
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 23:44 przez vwlubek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » pt cze 22, 2007 23:21

jest tam uszczelka gumowa. luzowanie sie filtra moze byc spowodowane: zlym wykonaniem, poluzowaniem sie sruby, zbyt delikatnym dokreceniem.

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

hakerek3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: hakerek3 » pt cze 22, 2007 23:29

w mk3 jest zalozony oring na chlodniczke oleju wiec w mk2 pewnie jest podobnie. mialem delikatny wyciek z tego miejsca (nad chlodniczka oleju) i mi pomoglo dokrecenie sruby mocujacej chlodniczke do korpusu :bigok: jesli chodzi natomiast o odkrecajacy sie filtr to niepomoge Ci niestety :grrr:

[ Dodano: 22 Cze 2007 23:31 ]
widze ze SouleR konkretnie opisal temat :bigok:
zna sie na rzeczy :hmm:

vwlubek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: vwlubek » pt cze 22, 2007 23:55

dzięki:)tak myślałem,że samo dokręcenie może wystarczyć,ale chciałem się upewnić-własnie mi sie zbliża wymiana oleju,więc spróbuję dokręcić:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”