Nierówne wolne obroty, silnik 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jest to najczęstsza przyczyna takiego wariowania silnikatomcio pisze:też mu powiedziałem że to może byc ten nastawnik na pompie, jak myślicie?
Nie wymieniajcie go , bo po pierwsze nie dostaniecie samego nastawnika , trzeba kupować razem z pompą , a to już są koszta .... po drugie nie jest to takie trudne jak się wydaje , wystarczy mieć VAG i trochę wiedzy na temat mechaniki ( jak odkręcać śrubki itp ) , gdzieś jest nawet fotoporada , szkoda tylko ,że nie wiem gdzie jest fotoporada by Adamm
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
popieram, i w calym moim dorobku nastawnikowym nie spotkalem sie z sytuacja zeby trzeba go bylo wymieniac o ile jest to nastawnik indukcyjny a nie potencjometryczny bo z tymi to jest troszke gorzej
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Ja go nie strasze tylko podpowiadam co moze byc ja sam dalem sie zrobic gosciowi bo myslalem wtedy ze tak ma byc nie wiedzialem ze da sie nastawnik wyczyscic i zdarl ze mnie nie mala kase.jaszczur pisze:ty go nie strasz na początek może wystarczać jego przeczyszczenie ja u siebie tak miałemmular pisze:Skonczylo sie na wymianie nastawnika.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
no niestety tak jestmular pisze:Ja go nie strasze tylko podpowiadam co moze byc ja sam dalem sie zrobic gosciowi bo myslalem wtedy ze tak ma byc nie wiedzialem ze da sie nastawnik wyczyscic i zdarl ze mnie nie mala kase.jaszczur pisze:ty go nie strasz na początek może wystarczać jego przeczyszczenie ja u siebie tak miałemmular pisze:Skonczylo sie na wymianie nastawnika.
dzwonil do mnie klient ktory szukal pompy i przez przypadek do mnie trafil, ludzie cale pompy zmieniaja (dzieki temu kupilem sprawna pompe z nastawnikem za 150 zl )
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535