1Z wali czarnymi bąkami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1Z wali czarnymi bąkami
Kolega kupił sobie z Niemiec Mk III 1Z z 96r, wszystko ok fajnie chodził i się zbierał przez 2 miesiace. Teraz tak o tygodnia o 1/4 spadła dynamika, autko bez problemów się wkreca na wszysokie obroty tylko jakby o 1/4 spadła moc. Poza tym przy mocnym ruszeniu i wciśnieciu gazu z tyłu puszcza takie bąki zę nigdy takich nie widziałem
- normalnie zasłona dymna , spalanie w normie, poza tym żadnych innych objawów, nie mryga kontrolka świec ząrowych, na oko wszystkie przewody sa na miejscu. Na co obstawiacie i co najpierw sprawdzić?

-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Na poczatek stawiam dziurawy dolot. Kopcenie polaczone ze spadkiem dynamiki, ginie powietrze, kopci niespalona ropa.. Wiecej info w wyszukiwarce. Ktoregos razu pekla mi rura gumowa, zaczelo walic z tlumika przy kazdym wcisnieciu gazu.. Zagladam pod maske i nic nie widze. Dopiero po rozebraniu calego dolotu znalazlem pekniecie.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
Tez tak myślałem ze to nieszczelnośc w dolocie. Ale jak możesz mi odpowiedzieć czy sa jakieś newralgiczne miejsca w przewodach czy trzeba cały zdemontować i weryfikować kawałek po kawałku????Gitner pisze:Na poczatek stawiam dziurawy dolot. Kopcenie polaczone ze spadkiem dynamiki, ginie powietrze, kopci niespalona ropa.. Wiecej info w wyszukiwarce. Ktoregos razu pekla mi rura gumowa, zaczelo walic z tlumika przy kazdym wcisnieciu gazu.. Zagladam pod maske i nic nie widze. Dopiero po rozebraniu calego dolotu znalazlem pekniecie.
Pozdro
Gitner
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nie pamietam jak sie to technicznie nazywa, jak otworzysz maske zobaczysz gumowa rure ok 30cm zaraz za pokrywa silnika, u mnie w niej bylo pekniecie. Jak przesledzisz moje posty z zeszlego roku ok czerwca, to zobaczysz dokladnie, zalaczylem fotki. Ja demontowalem calosc, przy okazji wymylem kazda rurke, przeczyscilem przeplywomierz i IC..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Dzięki bardzo na pewno skorzystamGitner pisze:Nie pamietam jak sie to technicznie nazywa, jak otworzysz maske zobaczysz gumowa rure ok 30cm zaraz za pokrywa silnika, u mnie w niej bylo pekniecie. Jak przesledzisz moje posty z zeszlego roku ok czerwca, to zobaczysz dokladnie, zalaczylem fotki. Ja demontowalem calosc, przy okazji wymylem kazda rurke, przeczyscilem przeplywomierz i IC..
Pozdro
Gitner