Zapalam a on i tak gasnie:(

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
SaNoN
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zapalam a on i tak gasnie:(

Post autor: SaNoN » pn maja 21, 2007 14:30

Witam serdecznie, mam problem z silnikiem i chyba elektryka. mianowicie, przekrecam zaplon, wskazniki, kontrolki, nic nie reaguje, zapalam silnik a on po 2 sekundach gasnnie sam z siebie. lampy i podswietlenie deski rozdzielczej dzialaja normalnie. bardzo prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pn maja 21, 2007 15:18

SaNoN pisze:Witam serdecznie, mam problem z silnikiem i chyba elektryka. mianowicie, przekrecam zaplon, wskazniki, kontrolki, nic nie reaguje, zapalam silnik a on po 2 sekundach gasnnie sam z siebie. lampy i podswietlenie deski rozdzielczej dzialaja normalnie. bardzo prosze o pomoc.
masz immobilajzer ?? albo on , albo kostka stacyjki .

Awatar użytkownika
SaNoN
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: SaNoN » pn maja 21, 2007 15:34

Dziekuje slicznie za pomoc, na szczescie poradzilem sobie sam, zabraklo plusa na immo:) jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
research1
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: research1 » pn maja 21, 2007 17:52

Mi pare dni temu tez zgasł po odpaleniu. Potem nie umiałem przez chwile zapalic ale za kolejnym razem odpalił w koncu. Troche nierówno chodził przez 10 sek ale potem było wszystko ok. Prawdopodobnie musiał jakiś syf z baku pociągnać :/

Awatar użytkownika
SaNoN
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: SaNoN » pn maja 21, 2007 19:14

Wszystko ladnie i pieknie, ale teraz ciagle mi miga ta smieszna sprezynka na zegarach, czy to blad ktory trzeba wykasowac? czy moze cos innego?

sprezynka-to od swiec takie pomaranczowe, co powinno zgasnac po zapaleniu silnika :grin:

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pn maja 21, 2007 20:28

SaNoN pisze:Wszystko ladnie i pieknie, ale teraz ciagle mi miga ta smieszna sprezynka na zegarach, czy to blad ktory trzeba wykasowac? czy moze cos innego?

sprezynka-to od swiec takie pomaranczowe, co powinno zgasnac po zapaleniu silnika :grin:
zapisał się błąd w ECU i trzeba podłączyć się pod vaga i go skasować :)

Awatar użytkownika
dziechu
Forum Master
Forum Master
Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
Silnik: 1Z

Post autor: dziechu » pn maja 21, 2007 22:24

damcio151 pisze:zapisał się błąd w ECU i trzeba podłączyć się pod vaga i go skasować
Wydaje mi sie ze zapisane (stare) bledy nie powoduja migania kontrolki. Jezeli silnik jest uruchamiany (restart komputera) i wszystko jest ok, to blad oczywiscie pozostaje w pamieci (mozna go zczytac i wykasowac), ale kontrolka nie mruga. Kontrolka mruga tylko kiedy po ostatnim uruchomieniu cos bylo nie tak. Dlatego wielu uzytkownikow kiedy pierwszy raz podpina VAGa, to sie dziwi ze w pamieci bylo kilka bledow, a zadne kontrolki nie mrygaly.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”