szarpanie podczas przyspieszania :/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpanie podczas przyspieszania :/
Przede wszystkim witam wszystkich,jestem tu nowy:)
Słuchajcie-mam problem z moim mk3 1.9 tdi 90KM. Podczas przyspieszania (głównie szybkiego) auto poszaruje sobie czasem,ale nie zawsze,nie wiem od czego to zalezy, ale zauwazylem ze na paliwie gorszej jakosci jest jakby lepiej :|to juz calkiem dziwne,ale to moze zbieg okolicznosci. Dzieje sie tak w zakresie od 2000-3000 obr/min, chociaz kiedys przy stałej predkosci na trasie zrobil to samo. Moze to jest wina nastawnika,nie wiem.Zauwazylem tez, ze szarpniecia sa czasem słabsze, a czasem wydaje mi sie ze ktos mi wjechal w ZAD:/
Pomozcie koledzy, bo chce w koncu mu porzadnie depnac i troche go przedmuchac, a teraz troche sie tego obawiam, AHA- na kompie nie wykryło zadnych błedów.
Słuchajcie-mam problem z moim mk3 1.9 tdi 90KM. Podczas przyspieszania (głównie szybkiego) auto poszaruje sobie czasem,ale nie zawsze,nie wiem od czego to zalezy, ale zauwazylem ze na paliwie gorszej jakosci jest jakby lepiej :|to juz calkiem dziwne,ale to moze zbieg okolicznosci. Dzieje sie tak w zakresie od 2000-3000 obr/min, chociaz kiedys przy stałej predkosci na trasie zrobil to samo. Moze to jest wina nastawnika,nie wiem.Zauwazylem tez, ze szarpniecia sa czasem słabsze, a czasem wydaje mi sie ze ktos mi wjechal w ZAD:/
Pomozcie koledzy, bo chce w koncu mu porzadnie depnac i troche go przedmuchac, a teraz troche sie tego obawiam, AHA- na kompie nie wykryło zadnych błedów.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
odepnij kostke predkosciomierza ze skrzyni biegow i sie przejedz, sprawdzis w ten sposob czy to nastawnik.
po odpieciu nie bedzie wskazywal predkosci ale powinien przestac szarpac,
jak cos zapraszam na gg lub bezposrednio tel
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
a jak to nie pomoże , to pukaj we wtrysk sterujący ( na 3 cylindrze ,z kabelkiem )przy 2000-3000 obr .Adamm pisze:odepnij kostke predkosciomierza ze skrzyni biegow i sie przejedz, sprawdzis w ten sposob czy to nastawnik.
w 3 wtrysku jest czujnik położenia iglicy ..... jeżeli jest popsuty , to silnik będzie strasznie szarpał ... Niestety trzeba zmieniać cały wtrysk sam czujnik jest niewymienialnysp3rat pisze:Witaj
A co z tym 3 wtryskiem. Dlaczego trzeba pukać? Co tam się dzieje złego?
Ja mam podobny przypadek. Nastawnik był już czyszczony i nic nie pomogło.
Jurek
Sorry, ze dopiero teraz sie odzywam.Nie odpiąłem jeszcze kostki od predkosciomierza,z tym wstryskiem tez jeszcze nie sprawdzalem,ale sluchajcie-zalalem pełen zbiornik paliwem troche gorszej jakosci i jest o wiele lepiej. Kolega mi mowil ze takie paliwa i opał są gęstrze i dlatego moze nie szarpac. To wydaje mi sie bezsensu- co o tym myslicie?
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Zrobilem test z odpieciem kostki predkoscimierza,więc powiem szczerze, że jest kolosalna różnica, auto szarpło tylko raz i prawie niewyczuwalnie,ale czy tak może być? Mam jeszcze jedno pytanko do kolegów fachowców- czy moge tak jeździc z odpiętą kostką przez np. tydzien,żeby sie dokładnie się upewnić i czy nie ma to wpływu na spalanie lub inne sprawy...? Z góry dzięki
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
elvisPSE pisze:Zrobilem test z odpieciem kostki predkoscimierza,więc powiem szczerze, że jest kolosalna różnica, auto szarpło tylko raz i prawie niewyczuwalnie,ale czy tak może być? Mam jeszcze jedno pytanko do kolegów fachowców- czy moge tak jeździc z odpiętą kostką przez np. tydzien,żeby sie dokładnie się upewnić i czy nie ma to wpływu na spalanie lub inne sprawy...? Z góry dzięki
mozesz ale nie zadlugo, jesli nie bedzie szarpalo to zrob nastawnik i bedzie cacy
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535