Pilnie potrzebna pomoc 1Z TDI Przeskakujący rozrząd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Witam, intercars, wcale nie ma takich tanich części, chyba, że ktoś ma spore rabaty, to, tak. Jednak nie jednokrotnie spotkałem się, że w intercars po rabatach cena i tak była nieco wyższa niż okolicznym sklepiku u pana Mietka.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Re: Pilnie potrzebna pomoc 1Z TDI Przeskakujący rozrząd
Szybkie dwa pytanka i kontynuujemy roboty jaki klucz to jest do srub od glowicy ? 12 katny torx i jaki rozmiar? Oraz jak pewnie spuscic plyn chlodniczy z czapy? Odkrecic to cale cos w ktorym jest czujnik temperatury? Pozdrawiam
Moje Vento TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=580935
Dobrze spline ale jaki rozmiar bo nie mam takiego klucza a w sklepie są na elementy ? i jak z tą cieczą chłodzącą?
-
- Forum Master
12cie.rejczel97 pisze:Dobrze spline ale jaki rozmiar bo nie mam takiego klucza a w sklepie są na elementy ? i jak z tą cieczą chłodzącą?
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To chyba oczywiste ze spuscic chyba ze lubisz jak jest mokro. Pamietaj o wlasciwej kolejnosci odkrecania i dokrecania!!
Kolego ale w jaki sposob ? jak odkrece to cale cos co jest czujnik temp to splynie z czapy czy trzeba jakos inaczej?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja bralem sobie przewod przelewowy, odpinalem, wrzucalem w dol i tym sposobem mozna sporo wyssac (ten sam sposob jak sie zlewa wino z dymiona). Jak nie to odpinasz dolnego weza od chlodnicy i do wiaderka. Chyba ze w TDI jest kurek w chlodnicy jak w nowszych autach.
-
- Forum Master
Witam, ale z bloku i tak nie spłynie cały płyn. Jak podniesie czapkę to i tak trochę pójdzie w olej, trochę na tłoki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2015 21:47 przez tomek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No wlaśnie-trochę, a nie pare litrów. Poza tym dyskusja o niczym, spuszczenie płynu jest oczywiste
Panowie i w koncu czapa sciagnieta i ukazala sie ciekawa rzecz, tlok na 1 garku jest troszke pobity, ma takie wgnioty, to samo jest na glowicy, jakby cos odwiedzilo cylinder, zawory są całe w kazdym razie. Trzeba tlok i glowice inna? Mam nadzieje ze nie
zapodaj foty tłoka i głowicy
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Jedynie takie udało się uchwycić, myślę że głowicę jak splanuję nie bedzie źle, ale tłok w dupkę dostał wyraźnie, nie wiem co mogło być w cylindrze, raczej nie podczas posiadania samochodu przezemnie bo nigdy nic mi nie wpadło, ani nie ukręciłem świecy ani nic.
A do tego czapa nigdy nie ściągana, ori uszczelka i śruby, więc nikt nie grzebał. Jedyna dobra wiadomość że próg cylindra jest ledwo wyczuwalny pod palcem i nie ma rys ani przytarć
Dodaje zdjęcia tłoka i czapy:
A do tego czapa nigdy nie ściągana, ori uszczelka i śruby, więc nikt nie grzebał. Jedyna dobra wiadomość że próg cylindra jest ledwo wyczuwalny pod palcem i nie ma rys ani przytarć
Dodaje zdjęcia tłoka i czapy:
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
rejczel97, zawory spotkały się z tłokami , nie wymieniałeś czasem szklanek ?? braciak w G4 TDI zmieniał szklanki u siebie i po 3tyg również miał taki tproblem tylko u niego było poważniej ponieważ zawór jak dostał to pękł i kawałek narobił takiego bałaganu jakby ktoś siekiera dziobał i tłok i głowice , przyczyna mógł być przycięty zawór w prowadnicy po zmianie szklanek ponieważ zaczął pracować niewyrobioną częścią w prowadnicy i się zablokował gdy był otwarty .ok
Podejrzewam podobną sytuację u ciebie
Podejrzewam podobną sytuację u ciebie
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM