PROXII pisze: psioter5 napisał(a):i ztoczę nieco boost pina
przy takich ustawieniach nie ma sensu
tu was zaskoczę bo jeśli tylko ruszymy węższą część stożka i jeszcze dodatkowo zmniejszymy jej średnicę to wtedy przy małych ciśnieniach auto nie będzie tak kopcić a przy pełnym ciśnieniu doładowania mamay większą dawkę a przecież o to chodzi. prawda?
t0mal pisze:140 km na pompie 9mm to raczej nie jest możliwe, z pompą 10mm to i owszem widywało się takie wykresy na tej archaicznej sprężarce, ale przeważnie w AAZcie.
jiest to możliwe z tym że na wskutek rozciągniętego w czasie wtrysku zostawiasz za sobą ścianę dymu przy pełnym doładowaniu.
z tym że do tego potrzebna jest przeróbka dźwigni dozownika bo inaczej nie wykorzystasz całkowitej wydajności tłokorozdzielacza.
tak samo jak u mnie na M-TDI zanim przerobiłem dźwignię dozownika to nie dało się osiągnąć granicy dymienia przy doładowaniu już w granicach 0,8bara, przez co auto tylko sie toczyło.
teraz auto już jest trochę żwawsze ale na tym samym tłokorozdzielaczu jeśli wyjmę podkładkę z pod LDA to jużna pół gazu i ciśnieniu 1.7bara mogę robić zasłonę dymną.