nie każdy jak ma kucyków troche pod maską to musi pokazywać i popier** non stop.
mocy używa się w odpowiednim momencie jak jest ona potrzebna a nie że ruszasz pełną piz** spod świateł i za 10 metrów hamujesz bo następne światła

Taki mały OT ;P
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja generalnie staram się jeździć ekonomicznie, zgodnie z tym co kiedyś wyczytałem warto zmieniać szybko z 1 na 2 i tak robie przy 2000 obr (podobno największy czynnik zwiększający wzrost zużycia paliwa to przeciąganie na 1 biegu), z 2 na 3 zmieniam przy troche ponad 2 tyś, dalej przy 2400 - 2500 bo poniżej tego czuć że silnik ma ciężko wyciągnąć auto na obroty. Tzn. nie muli ani nic ale słyszę że nie przepada za tym.specWROC pisze:czyli jeżdząc do 2200 obrotów max to się da zaoszczędzić na ropce?
chyba mam twoje mfa krzyśkrzys-jeruzal pisze:Ja mam Vento65 1Z w wakacje na jednym baku przejezdzałem 1100km a raz nawet prawie 1200 ale była tam trasa 600km.a teraz jak załozyłem mfa i zatankowałem do pełna i przejechałem 800km została ciwiatrka baku a mfa pokazuje mi srednie 4,3.jezdze srednio odcinkami po 20-50km.a miesiąc temu załozyłem chipa i testuje na spokojnej jezdzie jak bedzie to ze spalaniem bo pisali ze ma mniej palic:) przy nie zmienionym stylu jazdy!!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości