no mnie też tak mniej więcej wyszlo - chciałbym pamiętać takie czasy - ale niestety nie pamiętamsuavomer pisze:na mój gust to jest około 4,5 litra na 100
Co jest z tym ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
moj alh caly czas but w podlodze jak tylko sie oliwka zagrzeje po miescie teraz przy tych temperaturach i bierze mi zawsze ok 7 ostatnie tankowanie 7.1
w trasie tak do 160 to 6.5
wiec u mnie chyba jest ok
jeszcze nigdy nie spalil mi ponizej 6 ale to chyba tylko dlatego ze nigdy nim oszczednie nie jechalem
teraz czas na wtryski pytanie czy 0.216 czy asv?
w trasie tak do 160 to 6.5
wiec u mnie chyba jest ok
jeszcze nigdy nie spalil mi ponizej 6 ale to chyba tylko dlatego ze nigdy nim oszczednie nie jechalem
teraz czas na wtryski pytanie czy 0.216 czy asv?
MKIV ALH
Spalanie ok! Moce chyba te same do uzyskania, cena podobna aby sprzęgło wytrzymało. Mirass a ty co polecasz do ALH? Bo ja zbieram powoli kasę na wtryski i program u Ciebie, co prawda dopiero chyba latem ale jestem zdecydowany. Chyba, że mnie życie przymusi i kupię jakiś autobus czyli vw sharana.
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763
no Mirass mi wlasnie napisal ze lepiej nowki 0.216 bo jednak koszta te same a wtryski od ASV beda juz mialy troche nalatane. Sprzeglo zniesie tez jak sie nie dowali koksu z dolu i bedziesz uwazal zeby butowac od 2000 to bedzie ok. Ja tez jakos niedlugo bede robil pompki i program ale najpierw musze zrobic rozrzad...
MKIV ALH
eeee tak czytam co tutaj piszecie i zdaje sobie sprawę z tego że może jeszcze coś będzie z tego mojego golfika .Trzeba będzie coś na wiosnę po modzić.
A może mi ktoś powiedzieć od czego najlepiej zacząć?? I najważniejsze jak sprawdzić turbinkę czy daje rade, czy może już potrzeba jej podmianka
A może mi ktoś powiedzieć od czego najlepiej zacząć?? I najważniejsze jak sprawdzić turbinkę czy daje rade, czy może już potrzeba jej podmianka
Turbo gnojek...:)..mała bestia:D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118740
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118740
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
osobiście polecam przeróbkę z ALH na 216stki - wydajność i pewność sprawności na nowych końcówkach...pozwala to zachować płaski moment w dłuższym zakresie prędkości obrotowej
co do początków modyfikacji polecam diagnozę dynamiczną - przebieg jest drugorzędny przy modyfikacji - stan motorowni primo
co do początków modyfikacji polecam diagnozę dynamiczną - przebieg jest drugorzędny przy modyfikacji - stan motorowni primo
www.vagtune.pl tel. 502730289
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
tak dla odświeżenia tematu -
no więc napisze Wam że umówiłem sie do Rob555 na diagnoze wstepna i na virusa, a potem jak kaski styknie dorzuce mu jeszcze wtryski ASV - wiem że lepiej by bylo razem ale niestety nie mam kaski tyle
zobaczymy jak sie będzie sprawowal po chipie - ale to juz nie będzie w sumie ALH ino ALH plus hehehehe
no więc napisze Wam że umówiłem sie do Rob555 na diagnoze wstepna i na virusa, a potem jak kaski styknie dorzuce mu jeszcze wtryski ASV - wiem że lepiej by bylo razem ale niestety nie mam kaski tyle
zobaczymy jak sie będzie sprawowal po chipie - ale to juz nie będzie w sumie ALH ino ALH plus hehehehe
-
- Ma gadane
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
krzysiu210, gemeralnie masz racje ale ja nie wiem kiedy a przede wszystkim czy będzie jakieś potem, dzieci rosna a kaska z ieba nie spada hehehehe - wiec na poczatek a moze i juz docelowo niech będzie wirusik tylko póki co
[ Dodano: 28 Lut 2008 17:56 ]
a dzisiaj zamiast diagnozy bylo dwa w jednym czyli diagnoza i virus i stąd rozwiązanie w postaci przyrostu stadniny do jakichś 110 kucykow (w/g roba555 - dzieki efendi)
nie to auto ludzie nie wiem co pisac, ale od dotknięcia jedzie, a jak wyprzedza hehehe- spodobalo mi sie - ale to dziala niesamowite
teraz sprawdzimy spalanko po mieście - aż jestem ciekawy co to będzie
w drodze do domu juz w lęborkiu zalowałem że nie mial dzis wtrysków - hehehehewhe
na obwodnicy to była jazda - strasnie autko dziś sprawdziłem
nie ma problemu z wyprzedzaniem przy 90-ciu na 4 ce a i przyspiesza fajowo od 120 na 5 tym. hehehehe
zrobiłem dzisiaj 298 km z czego 40 po trocity w tym kilkanascie z pedalem w podlodze w trakcie diagnozy i wygladzania - wynik 5,6 l /100 - a wieżcie w drodze do domu to go nie oszczędzalem tak mi sie podobalo ze mu troche wstawilem
ale sie rozpisalem - ale w koncu to mój temat hehehehe - za jakies 300 może 500 km podam spalanie po mieście - trzymajcie sie
w szczególności pozdrowienia dla rob555 twoje ręce (ktore leczą) sa niesamowite o efendi - niech "moc będzie z tobą" (no i ze mna też
[ Dodano: 28 Lut 2008 17:56 ]
no więc tak na pewno bedzie potem i wiem jakie a nawet w przybliżeniu kiedy hehehehe - czyli może kwiecien - beda "nowe" wtryski i korekcja virusa -niebieski91 pisze:krzysiu210, gemeralnie masz racje ale ja nie wiem kiedy a przede wszystkim czy będzie jakieś potem,
a dzisiaj zamiast diagnozy bylo dwa w jednym czyli diagnoza i virus i stąd rozwiązanie w postaci przyrostu stadniny do jakichś 110 kucykow (w/g roba555 - dzieki efendi)
nie to auto ludzie nie wiem co pisac, ale od dotknięcia jedzie, a jak wyprzedza hehehe- spodobalo mi sie - ale to dziala niesamowite
teraz sprawdzimy spalanko po mieście - aż jestem ciekawy co to będzie
w drodze do domu juz w lęborkiu zalowałem że nie mial dzis wtrysków - hehehehewhe
na obwodnicy to była jazda - strasnie autko dziś sprawdziłem
nie ma problemu z wyprzedzaniem przy 90-ciu na 4 ce a i przyspiesza fajowo od 120 na 5 tym. hehehehe
zrobiłem dzisiaj 298 km z czego 40 po trocity w tym kilkanascie z pedalem w podlodze w trakcie diagnozy i wygladzania - wynik 5,6 l /100 - a wieżcie w drodze do domu to go nie oszczędzalem tak mi sie podobalo ze mu troche wstawilem
ale sie rozpisalem - ale w koncu to mój temat hehehehe - za jakies 300 może 500 km podam spalanie po mieście - trzymajcie sie
w szczególności pozdrowienia dla rob555 twoje ręce (ktore leczą) sa niesamowite o efendi - niech "moc będzie z tobą" (no i ze mna też
No to sie ciesze ze czuc roznice. Aczkolwiek powiem Ci ze trzeba bedzie z ta korekcja powalczyc bo mi sie nie podoba. Dlatego tez nie cisnalem duzo w sofcie.
Po zmianie wtryskow mam nadzieje ze sie uspokoi. Jak nie bedziemy walczyc dalej....
p.s tez masz takie wrazenie ze zalujesz ze tak pozno sie zdecydowales ?
Po zmianie wtryskow mam nadzieje ze sie uspokoi. Jak nie bedziemy walczyc dalej....
p.s tez masz takie wrazenie ze zalujesz ze tak pozno sie zdecydowales ?
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
oj tak - kurde to auto na prawde sie zmienilo na wielki plus, a najlepsze to jest to ze wystarczy dotknąc przyspieszacza żeby jechal a nie go pociskaćrob555 pisze:p.s tez masz takie wrazenie ze zalujesz ze tak pozno sie zdecydowales ?
będziemy walczyć będziemy - ja lubie mieć sprawne autko - a ta korekcja juz mi spokoju nie dajerob555 pisze:Po zmianie wtryskow mam nadzieje ze sie uspokoi. Jak nie bedziemy walczyc dalej....
na teraz i tak mi już wystarczy - na razie hehehe (do wtrysków)rob555 pisze:Dlatego tez nie cisnalem duzo w sofcie.
rob555 na prawde masz zlote ręce - dzisiaj podjade do m oich mechaniorów popytac o wywalenie kata (ile top moze kosztować?) - a i bede pytal o te szklanki co mówiłeś ( a moze ty byś sie podjął ich zrobienia razem z wtryskami - nie wiem ile to czasu i roboty jest )- ciekawe ile by to kosztowalo
priv do rob555 i wszystko bedziesz wiedzial - hehehehe - chciaz w/g mnie to jeszcze nie tuning tylko poprawianie konstruktorow i leczenie autka - tuning to by sie zaczynal chyba tak od 130 w góre - hehehehehemmmmat pisze:a ile taki tuning ja mam alh tez 90 kucy
rob555 będę dzwonil i pytal o wtryski - iten papier od przebiegu - hehehehe - dzięki
Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 11:31 przez niebieski91, łącznie zmieniany 1 raz.
niebieski91 pisze:oj tak - kurde to auto na prawde sie zmienilo na wielki plus, a najlepsze to jest to ze wystarczy dotknąc przyspieszacza żeby jechal a nie go pociskać
I kolejny zadowolony i zaszczepiony jednocześnie - teraz zobaczysz jak szybciutko bedziesz do Roberta znowu jechał na kolejne dłubankoniebieski91 pisze:na teraz i tak mi już wystarczy - na razie hehehe (do wtrysków)
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
no w kwietniu na wtryski - hehehehe - ciekawe jak będzie ze spalaniem bo o tym jest ten temathomsky pisze:teraz zobaczysz jak szybciutko bedziesz do Roberta znowu jechał na kolejne dłubanko
jeżeli sie poprawi to znaczy że po prostu oprogram i wtryski ALH sa do .... tego co papiertoaletowy i po jakimś czasie padaja i tyle i to jest cała tajemnica ALH - ale zobaczymy
o widze kolega z nowej rudy - a ja rodzinke tam mam i nawet udalo mi sie tam byc - hehehe - to tak na marginesie oczywiście
Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 11:49 przez niebieski91, łącznie zmieniany 1 raz.