Do mocy dojdziemy, ale zeby spał 6 litrów i miał 130 KM, a nie że ma 90 KM i pali 9 litrów. Zajmiemy się spalaniem, podniesienie mocy jest następne

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tak ale mnie chodzi o jakość - czy to dobre zamienniki czy najzwyklejszy szajs - nigdzie o tej firmie przeczytać nie mogę - a i ludzi których pytałem też robia oczyTomallus pisze:Pudełko głosi że włoskiej roboty.
dobra a ktory za co odpowiada (sorki że tak pytam ale nawet nie wiem gdzie tego szukać0 tzn ktory idzie na wskaźnik a ktory do kompaRemigiusz78 pisze:Sa dwa rozne czujniki,
a może wystarczy zmiana wtrysków na ASV - może to pomoże - pisal ktoś że jest żwawszy tylko nie wiem jak ze spalaniem - czy przy niezmienionym stylu jazdy wzrosłofialson1 pisze:Dlatego myśle że dobrym rozwiązaniem jest zmiana programu
o to chodzi o to chodzi (mnie by zadowoliło 6 l przy moich 90 kucykach nie potrzebuję mocy aż tak bardzo (no i na chipa czy tam wirusika czy jak to zwał i tak mnie nie stać)Remigiusz78 pisze:ale zeby spał 6 litrów i miał 130 KM, a nie że ma 90 KM i pali 9 litrów
czy ktoś to sprawdzał i czy to jest możliweniebieski91 pisze:Ten czujnik np. może być uszkodzony lub przekłamywac i wtedy np będzie zwiększone zuzycie paliwa. Czy to mozliwe. Czy próbowaliście mimo ze komp pokazuje że wszystko jest oki wymienić ten czujnik.
Moze one maja jakąs wadę - tak sobie myślę. Bo skoro wszystko jest jak najlepiej to może właśnie temperatura powoduje przekłamania i podawane jest więcej paliwa tak jak przy zimnym silniku - czy mozliwy jest taki błąd i czy coś z tym probowaliści9e robić ?
Prawidłowe wartości to Master`s podał:Remigiusz78 pisze: Gdzieś mam prawidłowe wartości książkowe do ALH
Oczywiscie ze to prawda. Chyba Uysy o tym pisał. Skoro czujnik jest niesprawny, to komp mysli ze jest zimno i zwieksza dawke. Problem w tym, ze u nas wszystkich czujniki sa sprawne. Wiec, cos jest nie tak. Wyslalem zdjęcia, wiec wiesz juz co gdzie jest!niebieski91 pisze:niebieski91 napisał/a:
Ten czujnik np. może być uszkodzony lub przekłamywac i wtedy np będzie zwiększone zuzycie paliwa. Czy to mozliwe. Czy próbowaliście mimo ze komp pokazuje że wszystko jest oki wymienić ten czujnik.
Moze one maja jakąs wadę - tak sobie myślę. Bo skoro wszystko jest jak najlepiej to może właśnie temperatura powoduje przekłamania i podawane jest więcej paliwa tak jak przy zimnym silniku - czy mozliwy jest taki błąd i czy coś z tym probowaliści9e robić ?
A dlaczego po chipie auta czasem mniej palafialson1 pisze: Do czego zmierzam - mniejsza moc nie zawsze oznacza mniejsze spalanie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości