[MK3 AFN] Problem z kołem pasowym na wale :( POMOCY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tzn silniczek chodzi spoko. Nie dymi, odpala bez problemu, na obroty sie wkreca. Jedynymi objawami tego jest własnie drżenie paska wiloklinowego(co powoduje dziwne odgłosy).A jak sie patrzy na te koło przy właczonym silniku to ono sie nie gibie.
Dzisiaj już niestety nie bede mógł sie skontaktować z mechanikiem, a na jutro ma już być tłumik drgań. Wiec jutro prawdopodobnie go założą i jak bedzie wszystko dobrze to bedzie fajnie, a jak nie to pewnie bedzie to o czym mówicie.
Dzisiaj już niestety nie bede mógł sie skontaktować z mechanikiem, a na jutro ma już być tłumik drgań. Wiec jutro prawdopodobnie go założą i jak bedzie wszystko dobrze to bedzie fajnie, a jak nie to pewnie bedzie to o czym mówicie.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak więc koło juz zostało wymienione no i niestety dalej jest to samo czyli rolka napinacza skacze na wolnych obrotach ok 1 cm w góre i w dół (tak od 1200 obrotów przestaje skakać).
Koło raczej i tak bym musiał wymienić bo było wybite i pęknięte(ta aluminiowa część), ale niestety nie przestał skakać pasek. Koło rozrządu według mechanika jest dobre i wał tez i nie ma potrzeby naprawiać. Mechanik powiedział ze nie wie co moze być. Ja prawde mówiąc też już nie mam siły do tego samochodu. Jak będę miał cyfrowkę to zapodam zdjęcia tego koła i moze uda mi sie nakręcić filmik jak skacze ta rolka napinacza.
Koło raczej i tak bym musiał wymienić bo było wybite i pęknięte(ta aluminiowa część), ale niestety nie przestał skakać pasek. Koło rozrządu według mechanika jest dobre i wał tez i nie ma potrzeby naprawiać. Mechanik powiedział ze nie wie co moze być. Ja prawde mówiąc też już nie mam siły do tego samochodu. Jak będę miał cyfrowkę to zapodam zdjęcia tego koła i moze uda mi sie nakręcić filmik jak skacze ta rolka napinacza.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czyli u ciebie po wymianie koła zębatego rozrządu przestała skakać rolka napinacza paska wieloklinowego?? No ja tez mam już wszystko powymieniane a nadal skacze. A z tym kołem zębatym to ja juz sam nie wiem. Już poprostu nei mam do jakiego mechanika u mnie w miescie jechac bo u wszystkich byłem i nie wiedzą co jest.
spróbuj wymienićnapinacz alternatora+tulejki metalowe które wchodza w obudowe alternatora...moja głowica wytrzyała trzy dni!!! dzisiaj poszły sie jeb...dwie szklanki !! mam dosyc tak jak Ty,i znowu musze płacić duzo pieniedzy i znowu głowica do naprawy i samochód do pon rozebrany stoi...NIE CHCE JUZ W ŻYCIU RZADNEGO DIESLA!!! pozdrawiam
U mnie w golfie rok 96 06 AFN alternator bosch było koło pasowe alternatora ze sprzegiełkim więc pewnie u Ciebie też jest .Po wymianie nastała ciszamiki5454 pisze:Dalej mam ten sam problem z skakaniem paska wieloklinowego.
Czy mógłby ktoś sprawdzić czy jest możliwe że Golf III 1.9 TDI AFN z 96r.(czerwiec) posiadał alternator ze zwykłym kołem pasowym a nie z kołem ze sprzęgłem?Jest to alternator Bosh'a.
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.