Nie mogę odpalić :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam po przerwie świątecznej. Zdiagnozowałem problem Tak jak wcześniej ktoś pisał sprawdziłem wszystko jeszcze raz od początku. Rozrusznik , przekażnik 109 i komorę gaszącą. Ku mojemu zdziwieniu okazało się że w dalszym ciągu nie otwiera się klapka w komorze gaszącej. Czyściłem ją tylko z przodu i tyle ile udało mi się wetknąć palec. Tym razem rozłożyłem ja na części i wyczyściłem wszystko do gołej blachy. Zamontowałem i eureka auto odpala tylko że klepią w nim zawory. Myślałem ze jak chwilę popracuje i złapie temperaturę wszystko wróci do normy. Niestety. Zostało mi około 2000 tyś km. do wymiany rozrządu więc chyba zmienie go teraz. Podejrzewam że przy prubie zapłonu "na pych" przeskoczył rozrząd.
- JaskoDZA
- Gadatliwa bestia
oj nie dobrze... Zmien go jak najszybciej a dla calej reszty niech to bedzie przestroga ze diesli na pycha sie nie pali
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=495084
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
Na 99,9 przeskoczył rozrząd, przy podpięci pod kompa powinien wywalić błąd zapłonu co by pewnie utwierdziło tylko że przeskoczył, a co do palenia na pych to nie było mądre rozwiązanie.
Passat vr5 2.3 AZX 170ps
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Niekonieczniegkliszcz pisze:Na 99,9 przeskoczył rozrząd, przy podpięci pod kompa powinien wywalić błąd zapłonu
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Niekoniecznie przeskoczył rozrząd, czy nie koniecznie wywali błąd?
Passat vr5 2.3 AZX 170ps
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Niekoniecznie wywali błąd,przy przeskoczonym rozrządziegkliszcz pisze:Niekoniecznie przeskoczył rozrząd, czy nie koniecznie wywali błąd?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dziękuję wszystkim zainteresowanym tematem za okazaną pomoc icenne porady oraz wskazówki. Korzystając z okazji chciałbym wszystkim złożyć życzenia noworoczne. Spełnienia marzeń tych dużych i tych najmniejszych oraz wszelkiej pomyślności w życiu prywatnym jak i zawodowym a także gorącej sylwestrowej nocy. Pozdrawiam
Po wymianie rozrządu wszystko działa bezproblemowo. Teraz już tylko pozostaje cieszyc się dalszą jazdą. Dziękuje wszystkim za pomoc