posczas tankowania wciskasz odpowietznik?jeśli tak to kiedy i najak długograndilodz pisze:Jest inna opcja wskazówka żle pokazuje , kiepska ropa zapchany filtr paliwa no najważniejsze zabrudzony filtr powietrza, ja zawsze jak tankuje do pełna to 60 litrów
Duze spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja zawsze odpowietrzam do końca do samego bulu ile się da czekam ,
http://www.vwvento.org/bak.htm
700 km to to bardzo mało jak na 1V byłeś na regulacji pompy , miałeś sprawdzane wtryski leja kopci? zmieniałeś filtry i gdzie się tankujesz
700 km to to bardzo mało jak na 1V byłeś na regulacji pompy , miałeś sprawdzane wtryski leja kopci? zmieniałeś filtry i gdzie się tankujesz
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
tankuje na shell filtr paliwa w zimie zmieniłem a powietrza na wakacjach, wtrysków nie sprawdzałem a pompę robiłem całą bo lała
[ Dodano: 03 Kwi 2009 23:14 ]
czy takie odpowietrzanie jest bezpieczne? czy to nie grozi wybuchem bo przecież jak auto nagrzeje się od słońca to ropa w baku się rozszerza?
[ Dodano: 03 Kwi 2009 23:14 ]
grandilodz pisze:Ja zawsze odpowietrzam do końca do samego bulu ile się da czekam ,
czy takie odpowietrzanie jest bezpieczne? czy to nie grozi wybuchem bo przecież jak auto nagrzeje się od słońca to ropa w baku się rozszerza?
Witam!
Pozwolę się podłączyć pod temat, mianowicie mam Gofla III 1.9TD AAZ i spalanie również dochodzi mi do 10 l, niby w mieście, ale nie męczę go za bardzo,kupiłem go niedawno, z rury nie kopci, w silniku raczej nie widać żadnych wycieków, czy zmiana filtrów coś pomoże? Czy może regulacja wtrysków? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc bo dopiero uczę się jeździć dieselkiem od VW pozdrawiam
Pozwolę się podłączyć pod temat, mianowicie mam Gofla III 1.9TD AAZ i spalanie również dochodzi mi do 10 l, niby w mieście, ale nie męczę go za bardzo,kupiłem go niedawno, z rury nie kopci, w silniku raczej nie widać żadnych wycieków, czy zmiana filtrów coś pomoże? Czy może regulacja wtrysków? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc bo dopiero uczę się jeździć dieselkiem od VW pozdrawiam
Proko1906 pisze:Witam!
szczególnie filtr powietrza jest za to odpowiedzialny.
biegi żeby ekonomiczna jazda była to najlepiej co 20km/h zmieniać ale raz najakiś czas warto go przegonić żeby się nie zamulił.
Wtryskiwacze profilaktycznie dałbym do sprawdzenia bo grają one też dużą rolę w łatwym rozruchu.
Jak liczysz zużycie paliwa?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja po przejechaniu 10 tys filtr miałem czarny więc wymień filterek na początekspecWROC pisze:powietrza na wakacjach,
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...