piszczy pasek od alternatora gdy jest zimny

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

arturo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: arturo » sob kwie 21, 2007 18:14

Ja bym stawiał na sprzęgiełko alternatora, miałem ten sam problem (trzeszczący napinacz i piszczący pasek)
Sprawdzić można w prosty sposób wystarczy gwałtownie dodać gazu tak ponad 3000rpm i wyłączyć silnik. Jak masz nie zatarte sprzęgiełko to alternator powinien obracać sie jeszcze przez chwilkę gdy silnik już sie zatrzyma najlepiej niech jeden patrzy a drugi doda gazu, jak zatarte to sie wszystka razem zatrzyma. (nie włączaj tylko zadnych odbiorników prądu)
maxoff pisze:w afn-ach to dosyć częsta awaria
To prawda i mało kto wie że to te chol...e sprzegiełko, niektórzy nawet twierdzą że TEN TYP TAK MA hehe
POZDRO!

-one-
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: -one- » sob kwie 21, 2007 23:11

arturo pisze: To prawda i mało kto wie że to te chol...e sprzegiełko, niektórzy nawet twierdzą że TEN TYP TAK MA hehe
-i wymieniają paski lub napinacze :wink: :wink: :wink:
Pozdro...

143@318 / 170@384 by Diagtronik

maxoff
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maxoff » ndz kwie 22, 2007 16:03

dranczar. spisz nr koła pasowego, telefon do jakiej lepszej hurtowni i masz. ja w inter cars w krakowie za kółko boscha zapłaciłem coś koło 2 stówki. a miałem identyczną sytuację co ty, wymieniłem pasek, rolke,napinacz,tulejki na sworzniu i dalej piszczał,pojechałem do kumatego mechaniora i mi od kopa powiedział że to jest to, wymienił i bangla jak powinien. pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”