CZUJNIK WZNIOSU IGLICY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sygnał czujnika skoku iglicy potrzebny jest do ustalenia początku wtrysku - w przypadku braku tego sygnału - początek wtrysku sterowany jest zależnie od obrotów i obciazenia ...mular pisze:Wytlumaczcie mi dlaczego trzeba korygowac dawke paliwa BIGkiller napisal ze ten czujnik tylko zamyka obwod a moze jeszcze mierzy czas otwarcia wtryskiwacza a tym samym dawke wtrysnietego paliwa,bo po wymianie gorzej mi idzie samochod
w normalnym trybie ( z czujnikiem) zależnie od obrotów - obciązenia i temperatury
rozepnij wtyczkę - między pinami wtyczki czujnika powinno być od 80 do 120 ohm'ów - jesli jest - czujnik jest OK
-
- Nowicjusz
CZUJNIK WZNIOSU IGLICY
Panowie jaka dawka powinna być w silniku 1Z żeby było prawidłowo? czy może ilość dawki zależy od danego sterownika silnika?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
CZUJNIK WZNIOSU IGLICY
4,4mg tyle ustawia fabryka ,ale jak ustawisz 3,4 też będzie dobrze ,a nawet lepiejmechan1986 pisze:Panowie jaka dawka powinna być w silniku 1Z żeby było prawidłowo?
W adaptacjach powinno dać sie zmienić dawkę w sensownych granicach ,czyli od 2 mg do ok.5 mg .Chyba że ktoś grzebał przy nastawniku ,to nie zawsze się da w tym zakresie.A sterownik nie ma nic do dawki (prucz tego że można ją nim zmieniać ),ustawiasz ją przesuwając nastawnik na pompie .Ustawia sie go w taki sposób żeby w adaptacjach można było ustawić zakres jak podałem wczesniejmechan1986 pisze:czy może ilość dawki zależy od danego sterownika silnika?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018