Remont głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Remont głowicy
Ad1 - Odma http://www.motofakty.pl/artykul/zapomniana_odma.html" onclick="window.open(this.href);return false; info o niej itp bzdety .... jak masz wymieniać - to albo sprawdzoną używkę albo nową kup ///
Ad2 - Wyczyścić i przesmarować ....
Ad3 - Spalanie ( warunki na zewnątrz + odległość ) w normie ... latem spadnie
Ad2 - Wyczyścić i przesmarować ....
Ad3 - Spalanie ( warunki na zewnątrz + odległość ) w normie ... latem spadnie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Remont głowicy
ukal, co do uszczelki pod głowicą weź albo od TD albo od TDI
bo te szmacianki od D są delikatne. jak założysz metalową to zapomniesz że jest cos taiego jak uszczelka pod głowicą.
odmę wymień lub otwórz wyczyść porządnie i sklej.
można zdjąć i niczym się nie przejmowac. jego zadanie to spowalnianie ruchu dźwigni gazu na pompie. żeby autem mniej wprawny kierowca nie szarpał.
na twoim miejscu sprawdziłbym kat wtrysku u pompiarza i ewentualnie wtryskiwacze czy nie leją.
jak jedziesz w dłuższą trasęjaką temperaturę trzyma silnik?
bo te szmacianki od D są delikatne. jak założysz metalową to zapomniesz że jest cos taiego jak uszczelka pod głowicą.
ukal pisze:1) odma jak widać przez poprzedniego właściciela obklejona "fachowo" taśmą, co to może psuć?
odmę wymień lub otwórz wyczyść porządnie i sklej.
ukal pisze:2) ten "amortyzatorek" przy lince gazu, szczególnie jak jest zimny to się zacina, smarować, wymienić, wyczyścić?
można zdjąć i niczym się nie przejmowac. jego zadanie to spowalnianie ruchu dźwigni gazu na pompie. żeby autem mniej wprawny kierowca nie szarpał.
wolnossący diesel wolniej się nagrzewa niż doładowana wersja. i nie jest to może dużo ale górna granica normy.ukal pisze:3) spalanie, jeszcze nie mierzyłem dokładnie, bo mi padł aku i wyzerowało licznik, ale tak "na oko" pali koło 8 litrów. Fakt, że do roboty mam 4km, mroźna zima więc to raczej anty dieslowskie z mojej strony, ale nie za dużo? Świece nowe mam.
na twoim miejscu sprawdziłbym kat wtrysku u pompiarza i ewentualnie wtryskiwacze czy nie leją.
jak jedziesz w dłuższą trasęjaką temperaturę trzyma silnik?
-
- Nowicjusz
Remont głowicy
Witaj
ja u siebie też remontowałem głowice a co konkretnie to miałem wstawiane jedno gniazdo, wymieniane wszystkie zawory i popychacze itd. 800 zł
silnik ten sam bo 1.9 d tylko że vento
co do reszty części to wiadomo
w moim przypadku źle ustawiony rozrząd wybite gniazdo w głowicy, tłok z korbowodem i pęknięta na cylindrze tuleja, dla ciekawych wstawienie nowej tulei(160zł) no cała reszta pierścienie rozrząd itd. no i powiem że połowę ceny auta dołożyłem no prawie,
ale teraz to inne auto, pali 4,5 w trasie , w mieście 5 a jak teraz zima to do 6 max
ja u siebie też remontowałem głowice a co konkretnie to miałem wstawiane jedno gniazdo, wymieniane wszystkie zawory i popychacze itd. 800 zł
silnik ten sam bo 1.9 d tylko że vento
co do reszty części to wiadomo
w moim przypadku źle ustawiony rozrząd wybite gniazdo w głowicy, tłok z korbowodem i pęknięta na cylindrze tuleja, dla ciekawych wstawienie nowej tulei(160zł) no cała reszta pierścienie rozrząd itd. no i powiem że połowę ceny auta dołożyłem no prawie,
ale teraz to inne auto, pali 4,5 w trasie , w mieście 5 a jak teraz zima to do 6 max
Re: Remont głowicy
A czy ta odma mogła spowodować pękniecie uszczelki pod głowicą?
No i jakiej firmy polecacie rozrząd bo trochę tego na A... jest.
Ja się liczę z kosztami tak koło 700-750 zł z robocizną. Realne żeby się w tym wyrobić? Zdaję sobie sprawę, że różne rzeczy mogą się pojawić po zdjęciu głowicy .
Mandat007, 800 zł to już dałeś za całość? Części, robota, na gotowo? Bo chyba nie zrozumiałem.
Pozdro!
Ja się liczę z kosztami tak koło 700-750 zł z robocizną. Realne żeby się w tym wyrobić? Zdaję sobie sprawę, że różne rzeczy mogą się pojawić po zdjęciu głowicy .
Mandat007, 800 zł to już dałeś za całość? Części, robota, na gotowo? Bo chyba nie zrozumiałem.
Pozdro!
- stefano189
- Gadatliwa bestia
Remont głowicy
rozrząd kompletny do ahu to pasek Continental, rolki i napinacz INA. Całość 212 zl, do ciebie bedzie tańszy, na 100 %
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Remont głowicy
jak nic nie bierze to prowadnice powinny być ok wyjmiesz to sprawdzisz
1 odma nic nie przeszkadza nic nie psuje tylko wygląd auta pod maską ja bym zmienił
2 wyrzucić
3 krótkie odcinki dlatego takie spalanie
1 odma nic nie przeszkadza nic nie psuje tylko wygląd auta pod maską ja bym zmienił
2 wyrzucić
3 krótkie odcinki dlatego takie spalanie
-
- Nowicjusz
Re: Remont głowicy
ukal pisze:A czy ta odma mogła spowodować pękniecie uszczelki pod głowicą?
Pozdro!
Regeneracja samej głowicy kompletna wróciła taka jak prosto z fabryki