po kelejnym kreceniu - na wtryskach jak i wezyku z powrotnym ON zaczela pojawiac sie benzyna jak i pechezyki powietrza. Jest ich bardzo malo no ale juz zawsze cos - lecz nadal z rury zadnego dymu oraz brak gadania- ciagle kreci na sucho.
kolejna proba - tym razem z samostartem - pogadal chwile, z rury kleby dymu, klekot i cisza.
juz nie mam pojecia co moge jeszcze zrobic.
1.6D -nie chce odpalic, kreci na sucho -pompa? CD..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
1.6D -nie chce odpalic, kreci na sucho -pompa?
to może ci pasek rozrządu przeskoczył o 1 ząbek objawy będą podobne ,musiałbyś ściągnąć osłonę zaworów i sprawdzić ustawienia inaczej narobisz sobie bigosu jak ci się zawory z tłokiem spotkają
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
1.6D -nie chce odpalic, kreci na sucho -pompa?
problemem okazala sie pompa wtryskowa.
wymiana na inna uzywke rozwiazalo sprawe z odpalaniem.
Teraz pytanie czy dobra regulacja oraz ustawienie pompy rozwiaze problemy ktore pojawily sie po jej wymianie
mianowicie: trudnosc z odpaleniem, strata mocy, zla reakcja na pedal gazu, itp
???
pytanie drugie: zauwazylem dosyc duzy luz oraz bicie na pompie wody -wiec nalezaloby ja szybko wymienic prawda?
a czy bedzie pasowala pompa wody od golfa 1 z takim samym silnikiem?
wymiana na inna uzywke rozwiazalo sprawe z odpalaniem.
Teraz pytanie czy dobra regulacja oraz ustawienie pompy rozwiaze problemy ktore pojawily sie po jej wymianie
???
pytanie drugie: zauwazylem dosyc duzy luz oraz bicie na pompie wody -wiec nalezaloby ja szybko wymienic prawda?
Widocznie Twoja pompka się skończyła, ja wczoraj chciałem przy okazji zmiany głowicy i składania rozrządu zmienić pompę na taką z grzybkiem, wszystko cacy poskładane, kręcę a z wężyków wtryskiwaczy ledwo kapie i nie ssie paliwa. Założyłem starą, z którą auto paliło w mrozy -30stopni i auto zagadało po 5 minutach od złożenia wszystkiego, z węży wtryskiwaczy ropa po prostu strzelała a nie jak na "nowej".
Złe palenie to nieodpowiedni kąt wtrysku, można wstępnie ustawić przekręcając pompą do silnika "przyspieszając" kąt wtrysku" bądź od silnika w str. chłodnicy "opóźniając". Jest różnica z wyciągniętym przyspieszaczem i bez niego? zaleć do jakiegoś pompiarza żeby Ci ustawił i wyregulował przy okazji linki
Złe palenie to nieodpowiedni kąt wtrysku, można wstępnie ustawić przekręcając pompą do silnika "przyspieszając" kąt wtrysku" bądź od silnika w str. chłodnicy "opóźniając". Jest różnica z wyciągniętym przyspieszaczem i bez niego? zaleć do jakiegoś pompiarza żeby Ci ustawił i wyregulował przy okazji linki
mój Goferek:) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=437823
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kąt wtrysku ustaw i zastanów się,czy coś nie było kombinowane z dawką paliwa.1.6d pisze:Teraz pytanie czy dobra regulacja oraz ustawienie pompy rozwiaze problemy ktore pojawily sie po jej wymianie
Pasuje,ale czy chcesz ryzykować?1.6d pisze:pytanie drugie: zauwazylem dosyc duzy luz oraz bicie na pompie wody -wiec nalezaloby ja szybko wymienic prawda?
Przecież wymiana pompy wiąże się z rozpinaniem rozrządu itd.
Pompę można kupić za 80zł.Dużo,albo nie dużo-wybieraj