Golf IV TDI ARL czarny dym, nie ma mocy 17664 vag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powiedz mi zlotko jak arl ma dymic od uszkodzonego czujnika map.. jak on dawke wylicza na maf?? cos mega krecisz do tego ten strzal przy pelnym bucie.. 3 SLOWA WCZESNIEJ PISALES ZE BEZ OPORU JEZDZILES... do tego mapy od dawna ori a usterka wywolana zostala podczas jezdzenia na modzie... przypomne 20 km tylko cos tu pachnie mega bajerem i to ledwo trzymajacym sie czegokolwiek bo kupy juz dawno sie to nie trzyma
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Naucz się czytac ze zrozumieniem po pierwsze. Dokładnie napisałem że jezdziłem bez oporu i nagle przy pelnym bucie byl strzal. To chyba napisane dośc prosto prawda? Oczywiscie, rowniez napisalem ze stalo mi sie to na modzie, i odrazu po wszystkim wgralem ori. To chyba tez dosc jasne. Człowieku, do czego ty dążysz?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
daze do tego bo opor i pelny but to synonimy tego samego a dwano temu to nie dwa dni. czytam ze zrozumieniem wystarczjaco szybko
a tak naprawde daze do tego ze usterka 038906051a nie moze wywolac dymu jaka by to usterka nie byla a do tego masz szanse fifty fifty na to ze auto jechac bedzie na uszkodzonym z niezauwazalna roznica w mocy... wiec jesli ci dymil nie byla za to odpowiedzialna usterka mapsensora a musialabyc usterka dolotu lub innego czujnika i ogolem wyglada na to iz bajer sadzisz:D
a tak naprawde daze do tego ze usterka 038906051a nie moze wywolac dymu jaka by to usterka nie byla a do tego masz szanse fifty fifty na to ze auto jechac bedzie na uszkodzonym z niezauwazalna roznica w mocy... wiec jesli ci dymil nie byla za to odpowiedzialna usterka mapsensora a musialabyc usterka dolotu lub innego czujnika i ogolem wyglada na to iz bajer sadzisz:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Dobrze, niech ci będzie, bajer sadze A temat można zamknąć
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Golf IV TDI ARL czarny dym, nie ma mocy 17664 vag
to ze sadzisz to fakt a nie jakies tam ci bedzie, pytanie co powodowalo ta sadze z wydechu bo napewno nie czujnik ktoremu przypisujesz cudowne uzdrowienie auta..turbofejm pisze:Dobrze, niech ci będzie, bajer sadze A temat można zamknąć
wystarczy minimum wiedzy o sterowanie tdi zeby takie cos wylapac...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
to w takim razie czujnik temperatury był wspaniałym uzdrowicielem, tak?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie rozbawiaj dobra?? podpowiem ci tylko jedna usterka powodujaca dym i brak mocy nie wywola bledow w pamieci ecu...
niestety dla ciebie jakakolwiek usterka 051c powoduje zapis w ecu przy jednoczesnym ograniczeniu mocy- rozkazy w tabeli dtc
wiec wynika iz wymieniles sprawny czujnik na nowy lub ci wymienili naprawiajac przy tym lub po tym wlasciwa usterke
niestety dla ciebie jakakolwiek usterka 051c powoduje zapis w ecu przy jednoczesnym ograniczeniu mocy- rozkazy w tabeli dtc
wiec wynika iz wymieniles sprawny czujnik na nowy lub ci wymienili naprawiajac przy tym lub po tym wlasciwa usterke
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Robiłem to sam, wymieniłem jedynie czujnik temperatury, oraz czujnik cisnienia.
Mam bardzo podobny problem, koszt czujnika to 170 zl, troszke cięzko wydać w "ciemno", u mnie również jest wszystko dokładnie uszczelnione, jedynie ja żadnego "cziptuningu" nie robiłem. Zauważyłem jednak, że po odpięciu mapsensora samochód przestał dymic - ale nie ma mocy, mogę tym stwierdzić że czujnik jest uszkodzony?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=418576" onclick="window.open(this.href);return false;
tu są moje logi...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=418576" onclick="window.open(this.href);return false;
tu są moje logi...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
masz to samo co on:) czujnik sprawny problem w dolocie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT