bardzo duże spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
bardzo duże spalanie
Damcio o boszzeeee może pogadamy o spalaniu na wyścigach w modlinie, bemowie bądź w kamieniu śląskim
Ja dalej mówie PASS
Ja dalej mówie PASS
bardzo duże spalanie
słuchaj, to Ty zacząłeś mieszać, ze ARL weźmie po mieście 6-7l, nagle o jakiś wyścigach pitolisz daj spokój, było trzeba nie zaczynać tematuvax pisze:Damcio o boszzeeee może pogadamy o spalaniu na wyścigach w modlinie, bemowie bądź w kamieniu śląskim
więc koniecvax pisze:Ja dalej mówie PASS
-
- Ma gadane
bardzo duże spalanie
Nie logowałem się, bo chwilowo nie mialem internetu. Tak jak napisałem wcześniej, zwiększyłem ciśnienie w oponach do około 2.5 bara i spalanie jest na poziomie 8.7-10 w zależności od specyfiki jazdy, tzn. korków, ciśnięcia i tak dalej, więc już chyba jest wszystko w porządku. Nie miałem przez weekend czasu, żeby gdzieś podjechać, ale nadal mnie zastanawia te sprzęgło strasznie. Przy puszczaniu sprzęgła, przy zmianie biegów, czy przy ruszaniu na niskich obrotach, do póki w całości sprzęgło nie jest puszczone, słychać ewidentne stuki i czuć to na pedale. Czy to może być dwumas?? W tym tygodniu podjadę do jakiegoś mechaniora, żeby sprawdził, ale mam wrażenie, że to dwumas, bo jak stoi na luzie, i podkręce go do 2 tysięcy i puszcze, to przy spadaniu obrotów, mniej więcej przy około 1500 - 1400 słychać lekkie szuranie takie, trudno opisać ten odgłos, ale takie otarcia jakby 2 czy 3 pod rząd bardzo szybko. Poza tym silnik, jak odpala, to czuć dosyć mocne bujnięcie, chyba trochę większe niż u Ojca w 1.9 tdi 130 KM. Poza tym jak gaszę go, to słychać 2 czy 3 stuknięcia takie dosyć mocne. Jak myślicie? Wiem, że zaraz będą głosy, typu podjedź sprawdź, ale chciałem zasięgnąć waszej opinii, bo oczywiście i tak gdzieś podjadę. Pytanie, jak nie dwumas to co to jeszcze może być.
Pozdrawiam gorąco.
Arek.
Pozdrawiam gorąco.
Arek.
bardzo duże spalanie
10 litrow przy arl'u na takim laku to bym sie nie martwił ... raczej normalne spalanie
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
bardzo duże spalanie
Temat do zamknięcia. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Soft zmieniony na serie. Spalanie 8.5 - 10, więc jest OK. Dwumas w tym tygodniu będzie wymieniony, więc powinno też być OK. Raz jeszcze wszystkim dzięki za pomoc.
Pozdro.
Pozdro.
-
- Ma gadane
bardzo duże spalanie
Witam,
Wracam do tematu, bo może niektórym się przyda. Normalnie w mieście nie stojąc za wiele w korkach palił około 10-11 litrów, 225/45/17. Zmienił opony na zimowe, 205/55/16 i autko od razu przy takiej samej jeździe pali około 8-9 litrów. Spadek znaczący.
Pozdrawiam.
Wracam do tematu, bo może niektórym się przyda. Normalnie w mieście nie stojąc za wiele w korkach palił około 10-11 litrów, 225/45/17. Zmienił opony na zimowe, 205/55/16 i autko od razu przy takiej samej jeździe pali około 8-9 litrów. Spadek znaczący.
Pozdrawiam.