MK3 GTD zapach oleju przez nawiewy...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jestem przekonany nba 99 % że olej z pokrywy dostaje się na kolektor i stąd ten charakterystyczny zapach
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Dekiel jest pod kątem i większe tendencje do cieknięcia ma od strony grodzi silnika. U mnie też nie było zbytnio widać. Jedynie z lewej strony silnika coś tam było a waliło bardzo mocno. Olej zbierał się na dodatek na osłonie silnika.shark:) pisze:nigdzie wyciekow nie widac
Re: MK3 GTD zapach oleju przez nawiewy...
refresh tematu
uszczelka kapy wymieniona i złożona na sylikon - nie przepuszcza ani grama, korki (te 3 co trzymają kape) tak zamo, wymenione i sylikon, nic nie cieknie...
uszczelka komory silnika jak i podszybia ok , a w kabiie po ostrz\ejszej jezdzie na rozgrzanym silniku czuć dalej ;|. mam lekko opoconą turbinę, jak jest łączenie do kolektora dolotowego, czy ktoś wie jak sie nazywa ta uszczelka czy coś? ewidentnie tam ucieka i olej i powietrze..
uszczelka kapy wymieniona i złożona na sylikon - nie przepuszcza ani grama, korki (te 3 co trzymają kape) tak zamo, wymenione i sylikon, nic nie cieknie...
uszczelka komory silnika jak i podszybia ok , a w kabiie po ostrz\ejszej jezdzie na rozgrzanym silniku czuć dalej ;|. mam lekko opoconą turbinę, jak jest łączenie do kolektora dolotowego, czy ktoś wie jak sie nazywa ta uszczelka czy coś? ewidentnie tam ucieka i olej i powietrze..
Pierwszy VW - Golf III (sprzedany)
Drugi VW - Passat B5
Trzeci VW - Golf IV (sprzedany)
Czwarty VW - Passat B6
Drugi VW - Passat B5
Trzeci VW - Golf IV (sprzedany)
Czwarty VW - Passat B6
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie wiem ale u mnie też lekko leje z turbo w takim samym miejscu co u Ciebie i też mam czasem problem z zapachem oleju w nawiewach
s sprawdzaliscie węzyki od powrotu paliwa od wtryskiwaczy? one mogą puszczac i moze wypłukiwac i wypalac olej
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30848984&l=d91792be4d&id=1039815082
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dobra nie ma co lamentowac trzeba sie brac za uszczelnianie silnika i bedzie git