niepodłączone przewody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
niepodłączone przewody
To nie ma wpływu na objawy o których piszesz,
to układ chłodzenia zabezpieczający turbinę w skrajnych warunkach.
Tak że w awarii tego układu nie szukał bym uzasadnienia dla większego spalania i kopcenia
to układ chłodzenia zabezpieczający turbinę w skrajnych warunkach.
Tak że w awarii tego układu nie szukał bym uzasadnienia dla większego spalania i kopcenia
Somewhere in Nowhere
niepodłączone przewody
Dokładnie, może okazać się że działa.TOMEKGGG pisze:Prosto do akumulatora podłączyć?
niepodłączone przewody
Raczej będzie uszkodzony, bo kupując go była właśnie kostka odpięta a ja zobaczyłem dopiero w domu.
Re: niepodłączone przewody
Czujnik temp cieczy chłodzącej (z tego co widać masz turbinę chłodzoną cieczą ) włącza się od 110 stopni celsjusza więc raczej ciężko będziesz miał załączyć pompę cieczy chłodzącej (tą widoczną na drugim zdjęciu owiniętą czerwoną taśmą). W zasadzie to ten układ jest zbędny jeśli po naprawdę ostrej jeździe zostawisz silnik włączony na kilka minut. Ja posiadam ten układ sprawny, wymieniony czujnik na ori z ASO, pompka sprawdzona na krótko i po konkretnym pałowaniu turbiny i silnika ta pompka włączyła się tylko raz.
ed. Sprawdź na krótko czy działa Ci ta pompka. Wypnij tą kostkę i połącz przewodem oba piny w kostce z pierwszego zdjęcia na wyłączonym silniku. Powinno być słychać działanie el. silniczka w pompce.
A nie zauważyłem, że nie masz wtyczki wpiętej do pompki. Nie wisi gdzieś luzem?
ed. Sprawdź na krótko czy działa Ci ta pompka. Wypnij tą kostkę i połącz przewodem oba piny w kostce z pierwszego zdjęcia na wyłączonym silniku. Powinno być słychać działanie el. silniczka w pompce.
A nie zauważyłem, że nie masz wtyczki wpiętej do pompki. Nie wisi gdzieś luzem?
niepodłączone przewody
Elektryczna pompa wody, a w turbo ma w ogóle płaszcz wodny, przyjrzyj się bo może nie potrzebnie szukasz tej pompy.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 19, 2010 17:18 przez karol8114, łącznie zmieniany 1 raz.
niepodłączone przewody
Czytałem wcześniejsze Twoje posty, uwierz wszystkim, ta pompa nie będzie miała znaczącego wpływu na osiągi silnika, a jeśli zależy Ci na niej jedz na szrot i pytaj o merca 124 2,5 D i T4 2,4 D
niepodłączone przewody
A co mogę zrobić aby tak nie kopcił(ciśnienie sprawdzane), bo ma takie naloty i po odpaleniu ok 1-2min. nie pali na wszystkie cylindry?
niepodłączone przewody
http://www.pommard.pl/katalog_glowny/ak ... _wody.html" onclick="window.open(this.href);return false;