poinformujcie mnie.....

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To zalezy tez który masz rok autka ? Gdyż problem moze tkwić w sterowniku silnika. Jezeli masz po 95 roku i sterownik silnika w metalowej obudowie to do 130 KM na seryjnych gratach to juz maxja mam 1,9 tdi w golfie 3 90 ps,ile mozna wyciagnac z tego klekota?
modyfikacje AFNa są bez większego sensu :
1. spory koszt (porównywalny, albo i większy jak swap na ASZ/ARL)
2. wysokie spalanie (na pewno o wiele większe niż ASZ/ARL na chipsie)
3. przypuszczalnie mocno zmniejszona trwałość
Ygd co do tego kompletnie sie z Tobą nie zgodze !
1. za 1/2 kosztów swapa silnika ASZ lub ARL zrobi zapier...dalającego AFN'a
2. W moim 1Z zarówno przed modami i po modach spalanie nie zmieniło się a mogę nawet śmiało powiedziec ze delikatnie spadło po ostatnim strojeniu na 140 KM
3. a co do wytrzymałości silnika TDI to trzeba z głową go użytkować, a wszystko będzie ok. Tora w swoim mk3 ma 138 KM i 380 Nm i przy przebiegu 400 tys. km sprawuje sie super. Zresztą u mnie tez jak narazie odpukac jest wporządku i planowane są juz kolejne mody
a tu taki link do stronki o Jetta tdi i co sie wyprawia z silnika AHU
http://www.stealthtdi.com/Performance.html
RESPECT dla kolegi !!!aw69 pisze:koszt swapa na ASZ albo ARL to granice od 10 -12 tys. nie wiem czy nie więcej, druga sprawa znaleźć taki silnik na rynku wtórnym graniczy z cudem. Za połowe tego zrobi z AFN'a zabijakea jeszcze jedna rzecz ani ARL ani ASZ samym softem nie zrobi na 200 KM wiec dochodzą dodatkowe koszty, w przypadku ASZ trzeba wymieniac prawie wszystko oprócz "pompek" a wiec wniosek jest prosty taniej zrobi się tdika na pompie rotacyjnej na 200 KM niz swap pompowtryska.
GULUWROC u nich robił prawda ?? Jeżeli tak to jemu podali bardzo atrakcyjną cenę ale zapomnieli że trzeba rozkodować zegary i musiał dopłacać co łapało się w nieprzewidzianych kosztachygd pisze:Mogę jeszcze dziś/jutro załatwić namiar do ludzi, którzy za 6500 wkładają na gotowo...
Bynajmniej nie są to brednie wyssane z palca, tylko fakty... auta od nich jeżdżą, niedługo wyjedzie kolejne
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 44 gości