[ Dodano: 10 Maj 2010 00:39 ]
nie każdy jezdzi na BP Ultimatemettenos

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie każdy jezdzi na BP Ultimatemettenos
Filtr paliwa polecam wymieniać przed zimą jeśli wymienia się raz do roku. Ja wymieniam obecnie średnio 2 razy do roku - co 2 wymianę oleju (czyli góra co 20kkm). A odnośnie filtra powietrza - po 5kkm potrafi być tak zatkany że głowa mała - u nas strasznie dużo syfu jest na drogach! Ostatnio w Mk3 się załamałem - 3,5kkm od wymiany "wszystkiego" (rozrząd + płyny + filtry) i auto "skapcaniało" - już myślałem że albo rozrząd skoczył, albo turbo umarło... Ale zajrzałem w filtr i usiadłem jak stałemŁuki_79 pisze:(...)nie każdy jezdzi na BP Ultimatemettenos,jest wiele przypadków tutaj,że nagle po 15000 km po wymianie filtra paliwa auto traci moc,co do filtra powietrza to jak ja mój zobaczyłem po 8000 km to się przeżegnałem a nie jezdzę po żadnych piaskach (chciałbym zobaczyć twój po 40000
)
Z tym to się chyba walnąłeś gdzieś... 90 tyś km ?? Albo jakiś baran źle zalecenia z niemieckiego przetłumaczył. Ja u siebie zmieniam co 30 tyś km i jest czarny (pomimo że regularnie co 5-7tyś km jest wyjmowany i przedmuchiwany sprężarką). Po zimie jest czarny od sadzy i innych cudów jakie z kominów wylatują, w lecie zabity kurzem, piachem i wszystkim innym co jest w stanie wciągnąć... Ale jak pisałem: co 5-7 tyś km jest przedmuchiwany sprężarką, a i tak po 30 tyś km kwalifikuje się do wymiany.mettenos pisze:- filtr powietrza - wg książki co 90 tyś km lub co 6 lat
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości