Duże spalanie Golf II 1.6 GTD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
bajdzik90, kup czyścik do układów paliwowych firmy Valvoline.
Czyści pompę,filtr,wtryski,komorę spalania,a co najciekawsze,to nawet potrafi obedrzeć z sadzy turbinę i katalizator.Rewelacja,ale kosztuje ok.50zł za opakowanie.
Co do spalania,to albo wtryski,albo kijowe paliwo.
Jeżeli wtryski,to możliwe,że ten preparat im pomoże,jeżeli paliwo,to chyba wiesz co zrobić...
Co do modów silnika,to nie tylko JR jest dobry do kręcenia,bo 1V też jest idealny
Dowód?Tam jest dowód
...
Czyści pompę,filtr,wtryski,komorę spalania,a co najciekawsze,to nawet potrafi obedrzeć z sadzy turbinę i katalizator.Rewelacja,ale kosztuje ok.50zł za opakowanie.
Co do spalania,to albo wtryski,albo kijowe paliwo.
Jeżeli wtryski,to możliwe,że ten preparat im pomoże,jeżeli paliwo,to chyba wiesz co zrobić...
Co do modów silnika,to nie tylko JR jest dobry do kręcenia,bo 1V też jest idealny

Dowód?Tam jest dowód

Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 07:08 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
ja pomieszałem przedtem obroty i zamiast o pół obrotu zwiększyć dawkę (czyli powrócić do tej jaka była jak kupiłem) to ja o pół obrotu jeszcze zmniejszyłem i dlatego wcale nie dymił. ale teraz jak juz dałem napewno tak jak było na samym początku to dymi jak sie przygazuje a jak już wejdzie na max obroty to taki prawie niewidzialny dymek leci tylko. Ale teraz znów czuje moc 70 KM
tylko ile mi teraz bedzie znów spalał.
[ Dodano: 09 Paź 2009 18:36 ]
sprawdzałem czy te przewody przepływowe są drożne i wszystko przedmuchałem powietrzem ale jak sciągłem ten przewód przepływowy co idzie z ostatnieko wtryskiwacza do pompy to nie lało sie paliwo z wtrysku tylko z pompy. tak ma być? bo ja byłem przekonany ze to na odwrót bedzie sie lało ze z wtryskiwacza przez pompe i filtr do baku.
[ Dodano: 09 Paź 2009 19:02 ]
pomóżcie mi Panowie

[ Dodano: 09 Paź 2009 18:36 ]
sprawdzałem czy te przewody przepływowe są drożne i wszystko przedmuchałem powietrzem ale jak sciągłem ten przewód przepływowy co idzie z ostatnieko wtryskiwacza do pompy to nie lało sie paliwo z wtrysku tylko z pompy. tak ma być? bo ja byłem przekonany ze to na odwrót bedzie sie lało ze z wtryskiwacza przez pompe i filtr do baku.
[ Dodano: 09 Paź 2009 19:02 ]
pomóżcie mi Panowie

Nie panikuj narazie, przewody przelewowe się nie zatykają, zalej dobre paliwo, wyjeździj, jak dalej będzie kopcił przy trzymaniu na stałych obrotach to sprawdź wtryski, pewnie będą lały.
[ Dodano: 10 Paź 2009 14:09 ]
Nie masz wrażenia że silnik jakoś głośno klekocze?
[ Dodano: 10 Paź 2009 14:09 ]
Nie masz wrażenia że silnik jakoś głośno klekocze?
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 14:08 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.