nie chyba ,bo w serii na bankbradley pisze:wiec jesli masz 1Z to masz 90KM chyba
gdzie są numery na silniku 1.9 Tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chłopaki pomóżcie jakiś czas temu kupiłem sobie Golfa 3 1.9TDI (i na czerwono) W dowodzie wpisane 90km ale każdy mi mówi że to 110km i teraz już nie wiem szukałem numerów silnika w podanych miejscach i niema nawet umyłem silnik w celu znalezienia i nic jest jakiś inny sposób sprawdzenia co to za silnik? (szczerze powiedziawszy to na pewno ma więcej niż 90km bo zostają daleko w tyle na linii ) z góry dziękuje za pomoc
na obudowie rozrządu,na bloku silnika,w nalepce w bagażniku oraz w podszybiu powinna być informacja z kodem silnika.
tutaj masz opisane kody wszystkich 1.9 TDI
90 konne jednostki są dość żwawe więc może CI się wydawać że masz więcej mocy.
Pamiętam kumpel z którym jeździłem do pracy miał w mk3 taki właśnie silniczek 90 konny na pompie auto się nieziemsko odpychało,
w czterech chłopa potrafiliśmy nim ładnie zasówać.
Jak posiadasz interfejs do diagnostyki to podepnij go i nim zczytaj kod silnika.
Pozdrawiam
tutaj masz opisane kody wszystkich 1.9 TDI
Ludzie często przyklejają czerwone znaczki żeby w konia zrobić kupującego.
90 konne jednostki są dość żwawe więc może CI się wydawać że masz więcej mocy.
Pamiętam kumpel z którym jeździłem do pracy miał w mk3 taki właśnie silniczek 90 konny na pompie auto się nieziemsko odpychało,
w czterech chłopa potrafiliśmy nim ładnie zasówać.
Jak posiadasz interfejs do diagnostyki to podepnij go i nim zczytaj kod silnika.
Pozdrawiam
sprawdzałem na obudowie niema na bloku nigdzie nie widzę chyba ze to to 24f ale wątpię w bagażniku w którym mniej więcej miejscu? w podszybiu jeszcze nie patrzyłem jak z kolegą podłączaliśmy interfejs żeby wyłączyć poduszkę pasażera to coś pokazało ze sterownik afxxx coś tam coś tam nie pamiętam dokładnie...
w bagażniku tam gdzie masz zapas jest u mnie i polo 6n też miałem tak więc w golfie 3 powinno być podobnie.
W VCDS jak wejdziesz w engine masz podany kod silnika
tak to mniej więcej wygląda
W VCDS jak wejdziesz w engine masz podany kod silnika
tak to mniej więcej wygląda
ok jutro będę sprawdzać bo po vin to głupota wyszła że to 1,8 gt i rok 96 a ja niby w dowodzie mam 95 1.9 TDI 90km