Uszczelka pod głowicą oraz brak mocy

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » pn paź 13, 2008 23:33

janek822 pisze:troche dymu jest, a co do braku jednego gara to nie mam porównania ale praca silnika jest nierównomierna i za dobrze to nie wygląda, ale czemu po chwili wraca do normy?
Moge sie mylić ale patrząc na logi auto powinno zasuwać jak wściekłe a tak nie jest, do tego piszesz o dziwnych objawach przy okazji utraty mocy (kopcenie , niestabilna praca) - śmierdzi mi to problemem z cisnieniem oleju, zaworek bezpieczeństwa w pompie oleju może sie przycina i w czasie rozpędzania silnika wzrost cisnienia oleju może powodowac podparcie zaworów i utrate kompresji , po chwili sytuacja wraca do normy gdyz ciśnienie oleju sie normuje.

Powiedz mi jeszcze czy ta utrata mocy razem z tymi efektami ubocznymi wystepuje raczej podczas butowania na niskich biegach ( 2 , 3 -bieg) czy raczej na wysokich ( 4 , 5-bieg) ???

Przypominam :dol: :dol: :dol:
homsky pisze:Zrób 000 Basic settings i 004 dynamicznie
Przyda sie zerknąć
Ostatnio zmieniony pn paź 13, 2008 23:36 przez homsky, łącznie zmieniany 1 raz.

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » wt paź 14, 2008 22:33

homsky pisze:Powiedz mi jeszcze czy ta utrata mocy razem z tymi efektami ubocznymi wystepuje raczej podczas butowania na niskich biegach ( 2 , 3 -bieg) czy raczej na wysokich ( 4 , 5-bieg) ???
tzn tak, jak chciałem to wymusić to rozpędzałem sie do ok 100kmh 5bieg i zwalniał do 1200obrmin i pownie but to juz wtedy to sie działo, czasem przy rozpędzaniu też, ale to już mogło sie stać wcześniej i trwać do mojego rozpędzania
homsky pisze:Przypominam
homsky napisał/a:
Zrób 000 Basic settings i 004 dynamicznie
narazie to ie możliwe bo nie da sie auta uruchomić siadło wszystko, rozrząd sie przestawił kąt wtrysku i wygląda na to że pnownie klin na wale, i tym razem nawet nowe kółko i śruba nie pomoże :grrr:

[ Dodano: 16 Paź 2008 19:48 ]
zerwany klin na wale dał znów o sobie znać, nic dodać nic ująć wał bedzie regenerowany

chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”