Problem (albo i nie?) ze spalaniem, regulacja dawki itd

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
vwolfi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: vwolfi » śr paź 08, 2008 22:16

jak zalozyc i wyregulowac tego pina z 1.6 td
ale to sobie zrobisz sam w 15 minut, poczytaj o regulacji LDA. poprostu zakładasz i jeździsz
ale korby wytrzymały
ma się rozumiec że wytrzymały, a na dodatek jak z powrotem zmniejszyłem ciśnienie to i uszczelka przestała puszczac :okej: Ale sprzęgło w AAZ ach jest naprawdę słabe
Ostatnio zmieniony śr paź 08, 2008 22:20 przez vwolfi, łącznie zmieniany 1 raz.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216083][size=167]>>GTD sprzedam<<[/size][/url]

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » śr paź 08, 2008 22:17

vnv_nation pisze:ok dzieki wielkie o to mi chodzilo, wiec tak czy tak bede kombinowal z ta dawka paliwa no a to co pisalem wczesniej dalej jest aktualne, jesli jest ktos kto zna sie na tym i wie jak zalozyc i wyregulowac tego pina z 1.6 td najlepiej gdzies ze slaska albo moich okolic to prosze sie odezwac :) oczywiscie za wszystko zaplace :)
Najpierw załatw sobie Pina- bo to nie jest łatwe.

Awatar użytkownika
MaxsteRR
Czarna chmura
Czarna chmura

Post autor: MaxsteRR » śr paź 08, 2008 22:21

PinkFloyd pisze:
vnv_nation pisze:ok dzieki wielkie o to mi chodzilo, wiec tak czy tak bede kombinowal z ta dawka paliwa no a to co pisalem wczesniej dalej jest aktualne, jesli jest ktos kto zna sie na tym i wie jak zalozyc i wyregulowac tego pina z 1.6 td najlepiej gdzies ze slaska albo moich okolic to prosze sie odezwac :) oczywiscie za wszystko zaplace :)
Nowy w serwisie Bosch'a kosztuje około 130 zł + sprowadzenie z niemiec na specjalne zamówienie 80 zł :helm:

Ja dałem rysunek z wymiarami tokarzowi i dotoczył mi taki z mimośrodem :grin:
I nic się z nim nie dzieje bo jest z takiego samego materiału jak oryginalny!

Obrazek

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » śr paź 08, 2008 22:26

MaxsteRR pisze:
PinkFloyd pisze:
Nowy w serwisie Bosch'a kosztuje około 130 zł + sprowadzenie z niemiec na specjalne zamówienie 80 zł :helm:

Ja dałem rysunek z wymiarami tokarzowi i dotoczył mi taki z mimośrodem :grin:
I nic się z nim nie dzieje bo jest z takiego samego materiału jak oryginalny!
A za moich czasów był z tym problem jak miałem AAZ :crazy: , cóż czasy sie zmieniaja :bigok:

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » czw paź 09, 2008 10:34

Jakby kolega potrzebował bost pina to mam ,wykonany bardzo dokładnie przeze mnie osobiście ,ze stali narzędziowej ,oczywiscie mimośrodowy czyli jak orginał pełna regulacja dawki obracając pina ,sam takiego urzywam w swoim AAZecie ,efekt znakomity.cena 40zł plus 5zł wysyłka poleconym priorytetem moje gg 784027 tel602811850 link do mojej aukcji jak by kolega chciał za posrednictwem allegro http://www.allegro.pl/item454206412_bos ... _9_td.html ...za jakość ręczę ,sprzedałem już kilkanascie sztuk i nikt nienarzekał ..w zdecydowanej wiekrzosci przypadków efekty są po samej wymianie bost pina ,nietrzeba nic rególować ,ja u siebie zmieniłem pina i na fabrycznych ustawieniach pompy efekt jest bardzo dobry ...
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 12:04 przez munior, łącznie zmieniany 4 razy.

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”